5 efecte benefice dacă mergi pe jos zilnic 30 de minute

Lasă mașina acasă, coboară din metrou sau autobuz mai devreme, ori programează-ți în fiecare seară o plimbare. 5 efecte benefice pentru corp și minte dacă mergi pe jos zilnic timp de 30 de minute.

Mersul pe jos te relaxează


Mintea ta are nevoie de o resetare, iar plimbările oferă acest efect. Tensiunile sunt eliminate, stresul redus, ba, mai mult, mersul pe jos previne apariția demenței sau maladiei Alzheimer.

 

Calmează durerile de spate

Când stai toată ziua la calculator și fără să-ți dai seama te cocoșezi, sau petreci multă vreme în picioare… nici nu e de mirare că durerile de spate devin o constantă în viața ta. Mersul pe jos este mai mult decât indicat pentru această problemă.

 

Vei avea oase și articulații puternice

Nu doar că mușchii sunt mai tonifiați atunci când faci mișcare, dar plimbările zilnice previn pierderea masei osoase și mențin sănătatea articulațiilor.

 

Citește și:

Neglijență sau asumare? Januhairy și vedete care nu se epilează

4 actori celebri acuzați de violență domestică

Mersul pe jos îmbunătățește digestia

Asimilarea nutrienților este favorizată, blocajele prevenite, iar constipația de domeniul trecutului. De asemenea, tensiunea arterială și colesterolul sunt reglate.

 

Plimbările au efect pozitiv asupra vederii

Cum ne ajută mersul pe jos la nivelul ochilor? Se pare că previne apariția glaucomului.

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton