4 tipuri de strângeri de mână și mesajele lor ascunse

.

O banală strângere de mână poate transmite dorință de dominare sau poate fi un strigăt de ajutor. Descoperă aceste 4 tipuri de strângeri de mână și mesajele lor ascunse. Îți vor fi de folos atât la serviciu cât și în viața personală.

Când îți strânge mâna și îți atinge brațul


Pare cam invazivă abordarea, nu? Persoana care îți strânge mâna dar cu mâna liberă îți atinge cotul sau brațul pur și simplu are nevoie de conectare emoțională.

Trunchiul este zona cea mai sensibilă, cea mai expusă, iar cu cât atingerea este mai aproape de trunchi, cu atât nevoia de comunicare și companie este mai mare.

Acest gest creează intimitate, apropiere și este un foarte bun truc psihologic atunci când vrei să spargi anumite rezerve sau rețineri ale persoanei din fața ta.


Cu siguranță l-ai văzut pus în practică la întâlniri de afaceri sau chiar și în politică.

Semn de empatie și disponibilitate

Când cuprinzi mâna interlocutorului cu ambele tale mâini, care se află practic sub mâna celuilalt, pui în act un gest simbolic de sprijin.

Prin urmare nici nu e de mirare că mesajul transmis de această strângere de mână este: sunt aici pentru tine, poți conta pe mine și pe ajutorul meu, sunt alături de tine.

Citește și:

2 gesturi care te dau de gol când ai emoții! Învață să te controlezi

Ai o stare de spirit proastă? De câte îmbrățișări ai nevoie în fiecare zi

Strângerea de mână cu dublu sens

Similară cu varianta anterioară, ții între mâinile tale mâna interlocutorului… ca și cum ai făcut un sandviș din mâini.

Ca atare mâna celuilalt este prinsă într-o menghină. În funcție de timpul alocat și presiunea mâinilor, acest gest poate înseamna două lucruri.

Primul: sunt empatic cu tine, sunt alături de tine. Al doilea: (când strângerea de mână e fermă și mai îndelungată) eu sunt cel cu putere de decizie, eu sunt șeful, eu te domin.


Dovada încrederii

Vă strângeți mâinile normal, numai că imediat plasezi mâna stângă peste mâna celuilalt, prinzându-i ușor încheietura cu degetele.

Este un gest de protecție, de siguranță, care transmite că ești o persoană de încredere, pe care te poți baza.

Foto: Shuttestock