3 situații când relația cu părinții în vârstă devine toxică. Trebuie să pui limite!

Îi iubim, dar câteodată relația cu părinții în vârstă ajunge să ne facă rău. Iată 3 situații când este indicat să îi atitudine și să preiei controlul propriei vieți.

Îți spun alături de cine să-ți petreci viața


Părinții te iubesc și vor ce e mai bun pentru tine, însă uneori ce înseamnă pentru ei bine diferă de binele tău.

Așa că au tendința să-ți controleze viața amoroasă: cu cine să te întâlnești, cu cine să te căsătorești, ba chiar în unele situații pun presiune să divorțezi.

Părinții nu ar trebui să se bage în viața ta de cuplu, iar aici limitele trebuie să fie cât se poate de clare.

Citește și:

3 motive de ceartă în cuplu! Ar trebui să discutați despre ele chiar de la începutul relației

Sexologii spun că actul sexual are opt etape. Tu le parcurgi pe toate?

Îți impun profesia

Familie de medici sau ingineri cu tradiție și tu vrei să te faci cântăreață sau pictoriță? Probabil că alegerea liceului, a facultății a fost intens ghidată de ei, însă dacă la maturitate ai curajul să te rupi de influența lor… felicitări!

Viața este a ta și tu ai dreptul să faci ce îți aduce ție fericire. Iar profesia este o parte importantă a existenței noastre, nu doar o sursă de venit, ci și de satisfacție și creștere personală.

Îți cer autosacrificiu

Este uman și firesc să îți ajuți părinții când au nevoie, poate să le oferi lunar o sumă de bani, să le fii alaturi în momentele delicate din punctul de vedere al sănătății, să îi vizitezi etc

Însă unii părinți consideră cu tărie că au făcut copii ca să aibă cineva grijă de ei la bătrânețe, și astfel cer dedicare completă sau chiar autosacrificiu: să te muți cu ei în casă, să te muți în alt oraș, să nu te mai preocupi de viața ta ci de ei.

Autosacrificiul nu este nici pe departe sănătos, va duce la frustrare, furie și va deteriora relația cu părinții, ba chiar cu partenerul de viață sau prietenii.

 

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton