3 motive să faci voluntariat! Nu doar îi ajuți pe alții ci și pe tine

O activitate pe care o vezi des promovată pe canalele de social media. Iată 3 motive să faci voluntariat! Beneficiile pe care le obții tu sunt extrem de importante.

Voluntariatul reduce depresia

Sunt studii extrem de clare ce indică faptul că voluntariatul crește satisfacția pe care o simți la modul general în viață, reduce depresia și riscul decesului datorat unei boli fizice corelate cu stresul.

Citește și:

E dovedit științific! Mirosul de pământ are efect antidepresiv

Cum îți scoți din minte o melodie care te obsedează

Te simți util

Fie că faci voluntariat într-un spital, la un cămin de bătrâni, la un adăpost pentru animale, este absolut imposibil să nu te simți util sau apreciat.

Ajuți niște persoane sau animăluțe uneori fără speranță și fiecare gest din partea ta e ca o rază de soare pentru ei.

În plus, în felul acesta ajungi să apreciezi mai mult propria viață și să fii mai ancorată în realitate și în momentul prezent.

Al 3-lea motiv să faci voluntariat: socializezi și cunoști oameni

Dacă cercul tău social este tot mai mic, prin voluntariat ajungi să faci parte dintr-o comunitate de oameni de calitate, cu suflet mare.

Iar voluntariat poți face și la 25 și la 65 de ani, aviz părinților pensionați care se simt inutili. Oamenii de diverse profesii, vârste și din medii diferite îți pot îmbogăți experința de viață și perspectiva asupra existenței.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton