15 nume biblice pentru fete și semnificația lor

 Ifrim Georgiana
.

15 nume biblice pentru fete și semnificația lor. Alegerea unui nume potrivit pentru copil poate părea o sarcină dificilă. Cu toate acestea, Biblia rămâne o sursă populară de inspirație pentru numele feminine, fiind încărcate de semnificație spirituală. Iată câteva idei pentru cei care vor deveni părinți de fete!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

15 nume biblice pentru fete și semnificația lor. Numele inspirate din Bibile sunt încă foarte răspândite și populare la noi în țară. Făcând parte dintr-un popor creștin, mulți români optează pentru nume cu semnificație religioasă pentru copiii lor. Cele mai populare nume din România sunt Maria și Andrei, de proveniență biblică. Alegerea numelui trebuie făcută și în funcție de semnificațiile acestuia, nu doar de tendințele perioadei în care s-a născut copilul.

15 nume biblice pentru fete și semnificația lor. Se spune că numele are o influență puternică asupra destinului copilului. Din acest motiv, alegerea trebuie să fie una originală și plină de semnificații. Un nume biblic va încorona un destin frumos, plin de senisbilitate și curaj.

Citește și: Câte calorii consumi la 10.000 de pași

Citește și: Cum se utilizează google translate.Trucuri și sfaturi utile pentru traduceri 

Citește și: Ce semnifică semnul crucii

Citește și: Metode să scazi febra.Cum scazi rapid febra dacă nu ai medicamente

15 nume biblice pentru fete și semnificația lor – origine ebraică

15 nume biblice pentru fete și semnificația lor. În Cartea Sfântă, se regăsesc aproximativ 2800 de nume pentru fete și băieți. Majoritatea sunt de origine ebraică, însă există și variante de proveniență egipteană, romană sau grecească.

Tamara: este un nume de origine ebraică și înseamnă „palmier'. În Vechiul Testament, Tamar era atât nora lui Iuda, cât și una din fiicele lui David.

Judith: este un nume de origine ebraică și semnifică „femeie din Iudeea'.

Adina: este un nume de origine ebraică și semnifică „distinsă, delicată, rafinată'. Numele se regăsesște în Vechiul Testament, fiind purtat de un războinic din aramata regelui David.

Dinah, Dina: este un nume de origine ebraică și semnifică „judecat'.

Delilah: este un nume de origine ebraică și semnifică „delicat'. Se regăsește în Vechiul Testament, fiind partenera lui Samson.

Melhola: este un nume de origine ebraică și semnifică. Melhola a fost fiica cea mai tânără a regelui Saul, care îl iubea pe regele David și era căsătorită de tatăl său cu el, având intenția de a-l distruge.

15 nume biblice pentru fete și semnificația lor – alte origini

Talida: este un nume de orgine aramaică, derivat de la „Talitha' și semnifică „fetiță'. Provine de la expresia „talitha cumi' („fetițo, scoală-te din morți'), rostită de Isus pentru a învia o fetiță.

Zilla: este un nume de origine evreiască și semnifică „umbră'. Zilla a fost una dintre soțiile lui Lamech, mama lui Tuvalkain și Noema. (Geneza 4:19,22).

Phoebe: este un nume de origine greceasă, devenit destul de popular în ultima perioadă. Numele înseamnă „clar, luminos'.

Ezra: este un nume de origine evreiască și semnifică „ajutor'. În Cartea Sfântă, Ezra era un preot din familia lui Eliazar, considerat  autorul primei și a doua cărți a Cronicilor.

Damaris: este un nume de origine grecească și semnifică „Vițel'. În Noul Testament, Damaris era o femeie convertită la creștinism de Sfântul Paul.

Berenice: este un nume de origine macedoneană, derivat de la grecescul Pherenike, care semnifică „aducător de victorie'. Numele apare în Noul Testament, aparținând unei surori a regelui Irod Agrippa II.

Dorotea, Dorothea: este un nume de origine grecească și semnifică „darul lui Dumnezeu'.

Oldama: este un personaj al Vechiului Testament, o profetă, un contemporan al profeților Ieremia și Cefania.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton