Ioana Dumitrache: "Tata nu înțelege nici acum cu ce mă ocup".

 Adina Vilcea
.

Ioana Dumitrache, beauty blogger și make-up artist, s-a apucat să scrie în online în urmă cu cinci ani, iar efectele muncii sale se văd prin articolele share-urite și citite de zecile de mii de oameni care o urmăresc. Asta în ciuda faptului că nu s-a încadrat în tiparele standard de frumusețe. De altfel, blogul a fost și cel care a motivat-o să-și schimbe stilul de viață, iar în numai doi ani a slăbit peste 40 de kilograme. Descoperă care a fost prima sumă câștigată din blogging sau ce ar face dacă mâine ar dispărea internetul.

 

Cum ai făcut primii bani din online și pe ce i-ai cheltuit?

Consider că fac parte dintre beauty bloggerii norocoși pentru că mi-am monetizat blogul după doar 7 luni de la primul articol postat. Nici măcar nu aveam propriul domeniu atunci, în 2012. Știu că am scris un advertorial pentru un brand de cosmetice și că am primit suma de 250 Euro. Pentru vremea respectivă nu era nici mult, nici puțin. Cred că era prețul corect pentru expunerea pe care o ofeream. Nu-mi amintesc pe ce i-am cheltuit, cel mai probabil pe produse de machiaj,

Ce faci dacă mâine dispare internetul?

Îmi pot continua cu aceeași plăcere activitatea de make-up artist și cred că mi-ar plăcea un proiect în televiziune. Am început să mă obișnuiesc cu emoțiile transmisiunii în direct și cred că aș face o treabă bună. De asemenea, pot să mă întorc oricând la prima mea specializare, cea de consultant în accesarea fondurilor europene.

Ce cred părinții despre ocupația ta?

Este prima dată când primesc această întrebare și mă bucură că în sfârșit pot să mă plâng și eu că tata nu înțelege nici acum cu ce mă ocup. Mă amuză reacțiile lui atunci când descoperă câte un material într-o revistă sau câte proiect video în online sau când mă urmărește la TV. Pe de altă parte, mama este foarte implicată și mă susține în orice proiect. Și ea este blogger și are propriile proiecte.

Ai primit propuneri indecente online?

Da. Primesc constant, însă am un mesaj standard pregătit în care le mulțumesc că îmi urmăresc activitatea și îi direcționez către adresa blogului meu. Dar trebuie să recunosc că de cele mai multe ori folosesc butonul de block.

Ce cheltuieli lunare presupune meseria de blogger?

Mentenanța și hostingul sunt cheltuielile constante. Apoi vin investițiile în aparatură și lumini, decoruri, produse etc. Am făcut un calcul la un moment dat și pentru a putea filma un video de care să fiu mulțumită cât de cât am nevoie de aparatură și recuzită în valoare de minim 13000 lei. Iar eu nu am cel mai scump și performant aparat pentru vlogging.

Iar ca beauty blogger am mai putea adăuga și vizitele la salonul de coafură, manichiură, tratamentele corporale și toate serviciile care mă ajută să mă prezint așa cum trebuie. Dacă stau bine să mă gândesc, cred că aș putea adăuga și cheltuielile cu cafenelele în care mă refugiez să scriu. Avantajul de a fi blogger este că poți să îți desfășori activitatea din orice colțișor cu acces la internet.

Care sunt hashtagurile tale preferate?

#MyBodyJourney, #MeseleIoanei și #selfie #dinmașină.

Care sunt cele mai penibil hashtaguri întâlnite de tine in social media?

Nu obișuiesc să judec oamenii pentru că postează ceea ce simt. Prefer să cred că măcar pe internet suntem liberi.

Citește și:

Profu de vin: „Bună, sunt Cosmin și pe vremuri puneam un preș de haștaguri..!'

Recomandare de weekend de la Alina Ceușan

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton