Studiu recent: este posibil ca noul coronavirus să se transmită și pe cale sexuală! "Același lucru s-a întâmplat cu virusuri precum Ebola și Zika"

 Cica Cristina
.

Cadrele medicale din China au făcut o nouă descoperire privind coronavirusul și locurile în care virusul ar putea fi prezent. Medicii au rămas surprinși după ce au analizat mai mulți bărbați infectați!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

S-a făcut o nouă descoperire privind noul coronavirus: după consultarea unor bărbați infectați s-a constat că virusul era prezent în lichidul seminal, existând astfel o posibilitate redusă de transmitere a COVID-19 pe cale sexuală.

Un studiu realizat la Spitalul Municipal din Shangqiu a analizat 38 de bărbați infectați cu noul coronavirus și s-a constatat că în cazul a șase dintre ei este prezent virusul, transmite Reuters.

Citește și: O însoțitoare de zbor este sosia lui Meghan Markle. Seamănă ca două picături de apă:„La început am fost șocată, dar oricum am luat-o ca pe un compliment'

Într-adevăr, cercetările se bazează pe un eșantion redus, iar la acest moment ar fi necesare și alte analize pentru a se stabili concret dacă SARS-CoV-2 se transmite pe cale sexuală.

„Dacă am putea dovedi că SARS-CoV-2 este transmis și pe cale sexuală… ar fi un pas vital în prevenție', au precizat medicii.

„Același lucru s-a întâmplat cu virusuri precum Ebola și Zika”

În cadrul unui test anterior, probele de lichid seminal prelevate de la 12 pacienți au ieșit negativ la testul coronavirus.

Citește și: Andreea Bălan și George Burcea, din nou față în față. Ce i-a adus împreună:„E musai să…'

„Totuși, nu ar trebui să ne surprindă faptul că virusul care determină COVID-19 este prezent în lichidul seminal al unor pacienți, deoarece același lucru s-a întâmplat cu virusuri precum Ebola și Zika', Allan Pacey, profesor de andrologie la Sheffield University din Anglia.

Un alt profesor, de medicină reproductivă de la Universitatea din Belfast, a ținut să precizeze că alte studii au ilustrat că virusul poate exista în cantități foarte reduse în lichidul seminal sau, dimpotrivă, poate lipsi cu desăvârșire, notează gândul.ro.

„Totuși, efectele pe termen lung ale SARS-CoV-2 asupra fertilității bărbaților nu sunt deocamdată cunoscute', a menționat Sheena Lewis.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Puterea Dragostei a funcționat și pentru Andreea Mantea! Vedeta Kanad D, tratată ca o prințesă de iubitul ei:„În fiecare zi, el…'

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton