Un nou studiu explică de ce unele persoane care nu au avut coronavirus ar putea avea deja imunitate: "O ipoteză ar fi aceea că..."

.

Încă un mister este pe punctul de a fi elucidat în ceea ce privește noul coronavirus! Un studiu recent scoate la iveală motivul pentru care o persoană care nu a contractat virusul ar putea avea imunitate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Studiul citat de CNN arată că sistemul imunitar al unor persoane care nu au fost expuse la noul coronavirus ar putea avea o anumită familiaritate cu agentul patogen.


Prezența limfocitelor T, reactive la virus și la persoane sănătoase ar putea pusă pe seama faptului că aproape fiecare om din lume a intrat în contact cu un coronavirus. Studiul realizat pe un eşantion de 68 de adulţi sănătoşi din Germania, care nu au fost expuşi la Sars-Cov-2, a arătat că 35% au avut în sânge limfocite T, reactive la virus.

Citește și: Devastat de durere, fiul lui Marcel Toader a scris un mesaj emoționant la un an de la moartea tatălui său:„Sper că ți-ai găsit liniștea sufletească!’


Limfocitele T sunt parte din sistemul imunitar, sprijinind și protejând organismului împotriva infecției. Reactivitatea celulelor T s-ar traduce prin faptul că sistemul imunitar ar fi avut, la un moment dat, o altă experiență cu o infecție similară, iar această memorie sprijină organimsul în lupta împotriva noii infecții. Limfocitele T reactive ar fi putut fi „probabil dobândite în infecţii anterioare cu coronavirusuri endemice’, susțin oamenii de știință din cadrul studiului.

Citește și: Karmen Simionescu își botează fetița!Primele imagini de la creștinarea Sofiei Maria Rossa

Utilizarea acestei memorii a limfocitelor T de la o altă infecţie asemănătoare pentru a răspunde la o nouă infecţie poartă numele de „reactivitate încrucişată’, notează mediafax.ro.


„Știm, de exemplu, că adulții mai tineri și copiii sunt relativ cruțați de consecințele grave ale acestei boli și cred că o ipoteză ar putea fi aceea că celulele T preexistente pot fi mult mai numeroase sau mai active la grupele de vârstă mai tânără decât la grupele de vârstă mai înaintată', susține dr. Amesh Adalja de la Universitatea John Hopkins.

Citește și: Nicole Cherry și Florin Popa au împlinit 2 ani de relație! Mesajul transmis de iubit artistei:„Urmează eternitatea’

Sursa foto: pexels.com