Țara în care cetățenii riscă să fie împușcați dacă nu respectă măsurile de izolare. Președintele: "Ordinele mele către poliţie şi soldaţi, sunt: Împuşcaţi-i!"

 Cica Cristina
.

Se iau tot mai multe măsuri radicale în contextul coronavirusului. În unele zone se amenință chiar și cu împușcarea cetățenilor, dacă nu se respectă măsurile de izolare.

Filipine-1Filipine-1

În Filipine se iau măsuri fără precedent în vederea stopării răspândirii coronavirusului. Președintele Rodrigo Duterte a atenționat cetățenii că armata și poliția ar putea deschide focul asupra celor care provoacă tulburări publice în contextul eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus.

Avertismentul survine după protestele locuitorilor din insula Luzon privind penuria de produse esențiale.

Citește și: Sacrificiu în vremea coronavirusului.O femeie de 90 de ani a murit, după ce a refuzat să fie intubată: „Am trăit destul. Salvați o persoană tânără'

Duterte: „Dacă veţi provoca probleme, vă voi îngropa!”

Se înrăutăţeşte. Subliniez încă o dată gravitatea problemei, iar voi trebuie să ascultaţi. Ordinele mele către poliţie şi soldaţi, în cazul în care se creează tulburări, iar vieţile le sunt puse în pericol, sunt: Împuşcaţi-i! Luaţi aminte, aţi fost avertizaţi. S-a înţeles? Morţi. Dacă veţi provoca probleme, vă voi îngropa!', a declarat Duterte.

Președintele filipinez precizează că este absolut necesară menținerea ordinii în țară. Pe lângă amenințările cu împușcarea, în țară s-au mai luat și alte măsuri pentru a descuraja cetățenii să mai iasă din locuințe. Mai exact, s-au pus coșciuge deschise pe străzi și s-au utilizat tunuri de apă pentru decontaminarea străzilor, notează adevărul.ro.

Citește și: Gabriela Cristea și Tavi Clonda au recurs la măsuri drastice pentru a se proteja împotriva coronavirusului:”Doamne ferește. Panica este mare”

În prezent, în Filipine s-au înregistrat peste 2.600 de îmbolnăviri și peste 100 de decese din pricina COVID-19.

Sursa foto: Hepta, pixabay.com

Citește și: Ordonanțele militare, explicate de autorități, pe înțelesul tuturor. Ce avem voie să facem și ce nu, în timpul pandemiei de coronavirus

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton