Singurul șef de stat din lume care a interzis cuvântul ”coronavirus”. Cetățenii prinși cu mască de protecție pe stradă, arestați pe loc

 Oana Popoiag
.

În ciuda pandemiei ce face ravagii pe toată planeta, există 21 de țări care nu au raportat niciun caz de coronavirus până în acest moment. Printre acestea se numără Turkmenistan, țară supusă unui regim autoritar, unde presa are interzis să relateze despre COVID-19, iar cei ce poartă mască riscă să fie arestați.

Deși se află printre cele doar 21 de țări din lumea întreagă care nu au raportat niciun caz de coronavirus, în Turkmenistan se pare că lucrurile nu sunt deloc roz, din cauza faptului că aceaasta țară a interzis pur și simplu cuvântul 'coronavirus'.

Țara care a scos 'coronavirus' din vocabular.

Conform uneia din puținele surse de știri independente, publicația online Turkmenistan Chronicle, citată de DIGI 24, Turkmenistan se află în negare, punând astfel în pericol populația. Presa, controlată în totalitate de regimul autoritar al președintelui Gurbanguly Berdimuhamedow, nu are voie să relateze deloc despre pandemia de coronavirus care face ravagii în toată lumea.

În Turkmenistan te paște închisoarea dacă porți mască de protecție

Broșurile de sănătate au fost modificate astfel încât să nu apară nici cea mai mică referire la pericolul global, iar cetățenii din Turkmenistan care poartă măști în spațiul public sau aduc în vorbă subiectul 'coronavirus' riscă să fie arestați pe loc de poliția îmbrăcată în civil.

'Autorităţile din Turkmenistan şi-au confirmat reputaţia prin adoptarea unor măsuri extreme pentru eradicarea informaţiilor despre coronavirus. Dar negarea informaţiei nu doar că pune în pericol cetăţenii , dar şi întăreşte regimul autoritar impus de preşedintele Gurbanguly Berdimuhammedov. Cerem comunităţii internaţionale să reacţioneze şi să-i ceară socoteală pentru înălcarea drepturilor omului', a declarat Jeanne Cavelier, şefa Radio Europa Liberă pentru Europa de Est şi Asia centrală.

coronaviruscoronavirus

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton