Sfârșitul tragic al reginei muzicii lăutărești. Romica Puceanu a avut o viață fabuloasă, dar a murit în urma unui cumplit accident de mașină

 Oana Popoiag
.

Romica Puceanu, artista supranumită 'regina muzicii lăutărești', a avut o viață plină și frumoasă, dar sfârșitul a fost din păcate unul tragic și fulgerător. Celebra cântăreață, care a cucerit întreaga lume cu cântecele sale, a murit la 68 de ani, în urma unui cumplit accident de mașină.

Romica Puceanu a avut o viață spectaculoasă, devenind celebră prin talentul muzical la doar 17 ani, când făcea senzație cântând alături de tatăl său, țambalistul Constantin Puceanu de la Hanul lui Manuc. Supranumită 'regina muzicii lăutărești', artista a devenit rapid populară în România, iar melodiile sale, 'Şaraiman, 'Ileană, Ileană, „Anii mei şi tinereţea' erau nelipsite de la petrecerile din București, din țară, dar și din lume. Despre Romica Puceanu se spunea că era preferata lui Nicu Ceaușeșcu, care o chema să cânte la chefurile lui de la Sibiu.

Sfârțitul tragic al Romicăi Puceanu

În ultimii ani de viață, Romica Puceanu se retrăsese de pe marile scene, dar continua să cânte la evenimente private și nunți. Se afla în drum spre o nuntă din Constanța când a avut loc cumplitul accident de mașină în care și-a pierdut viața, la 68 de ani.

'19 octombrie 96. Plecam la Constanţa, la un eveniment, o nuntă foarte mare, de nişte oameni extraordinari. Ne-a trimis microbuzul ei, un Mercedes cu 16-17 locuri. Pe drumul către Slobozia, pur şi simplu, era şoseaua foarte liberă, când ne-am pomenit cu un BMW depăşind o căruţă, neavând viziunea normală sau să ia distanţa normală, cum se spune. Ne-am ciocnit frontal cu BMW, pe care-l conducea un grec. Microbuzul s-a dus în şanţ. Impactul fiind foarte mare, zdruncinătura foarte mare, Romica Puceanu stătea pe partea dreaptă, scaunul doi. De acolo, sărăcuţa, a ajuns… era capul ei la picioarele şoferului. Ea a fost cel mai rău accidentată – şi copilul şoferului.

Ea ţipa la mine: «Viorele, mamă, ia-mă de aici». Am deschis uşile maşinii, au oprit maşini foarte multe şi ne-au ajutat câţiva oameni ca s-o luăm. La spital am ajuns, se întunecase afară. «Viorele, să nu mă laşi aici». Am stat puţin cu dânsa acolo la spital şi duminică dimineaţă am auzit că a ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a relatat acordenionistul Viorel Fundament pentru „Kestiuni rome ulterior.

Romica Puceanu nu a putut fi salvată, murind în spital, însă în urma ei a rămas o moștenire muzicală valoroasă. Deși artista a dispărut dintre noi de peste 20 de ani, cântecele sale fac și acum senzație la petreceri.

Romica PuceanuRomica Puceanu

Foto: Libertatea

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton