Regizorul Ducu Darie a murit. Vestea a fost confirmată de Anca Pandrea

.

Este vestea tristă a zilei. Ducu Darie, fiul lui Iurie Darie, a murit astăzi, 18 septembrie. Decesul regizorului a fost confirmat de Anca Pandrea. Ducu Darie se afla internat la Terapie Intensivă de două săptămâni.

Regizorul Alexandru Darie era internat de două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni din București, după ce suferise și o complicație la plămâni. Băiatul lui Iurie Darie ar fi suferit de ciroză hepatică și era pe listele de transplant hepatic.


Vestea tristă a zilei a fost confirmată de Anca Pandrea, mama lui vitregă, potrivit Click!. Ducu Darie se trata de ani buni de ciroză.

Ducu Darie era internat de două săptămâni la Terapie Intensivă

În vârstă de 60 de ani, regizorul se lupta de mulți ani cu o afecțiune gravă, ciroză, iar recent starea sa de sănătate s-a agravat. Ducu Darie, care era managerul Teatrului Bulandra, și se afla de 11 zile în spital, unde a ajuns din cauza unor complicații la plămâni.

Alexandru (Ducu) Darie, regizor de talie internațională


Alexandru (Ducu) Darie, fiul regretatului actor Iurie Darie și al actriței Consuela Roșu, a fost unul dintre cei mai cunoscuți regizori de teatru români, care a montat numeroase spectacole atât în țară, cât și în străinătate.Alexandru Darie a absolvit în 1983 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale Bucureşti.

Din 2002, Alexandru Darie a condus Teatrul Bulandra, conferindu-i acestuia un statut unic între teatrele din România, cu artişti de elită şi cu o dimensiune profund europeană.
În studenție a regizat spectacolul „Paracliserul, de Marin Sorescu, pentru care i s-a acordat marele premiu pentru cea mai bună producție la Festivalul International al școlilor de Teatru Jacques Lecoq, Riccione, Italia, 1981. În 1992, regizorul a fost invitat de Oxford Stage Company să regizeze „Mult zgomot pentru nimic, de William Shakespeare, BBC apreciind montarea drept un eveniment al stagiunii.

Alexandru Darie a regizat şi spectacole montate în SUA, la Performing Arts Centre din New, dar și la Globe Theatre Tokio, Japonia.
În ianuarie 1995 a regizat „Trei surori, de Anton Cehov, premiat de Asociația Criticilor de Teatru și de Uniunea Teatrală din România (UNITER).
În 1998, a montat la Teatrul Nottara o curajoasă adaptare a piesei „Viforul, cu Stelian Nistor.
În 2006, este ales preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa, ducând la bun sfârşit în 2011, două mandate consecutive la conducerea acestei prestigioase instituţii.


FOTO: Facebook