Regina Elisabeta renunță la o tradiție, de dragul lui Harry. Nu vrea să-l pună într-o situație delicată la înmormântarea Prințului Philip

 Mirea Roxana
.

Prințul Philip a murit, vineri, la vârsta de 99 de ani. Acesta va fi înmormântat pe data de 17 aprilie, iar Regina Elisabeta a II-a a renunțat la una dintre tradiții pentru a nu-l forța pe Prințul Harry să treacă printr-o experiență jenantă din cauza faptul că el a renunțat la titlul regal.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

La înmormântarea Prințului Philip va fi prezent și Prințul Harry. Cel din urmă a renunțat la atribuțiile regale și s-a mutat în Statele Unite ale Americii, alături de soția sa, Meghan Markle, și de fiul lor, Archie. Drept urmare, Ducele de Sussex și-a pierdut și titlurile militare, deși a servit armata britanică în Afganistan.

e4-3e4-3

Prințul Harry risca să fie singurul fără uniformă militară la ceremonia de înmormântare a bunicului său, chiar dacă avea voie să își afișeze medaliile. Purtarea uniformei militare de către membrii familiei regale la astfel de evenimente este o tradiție. În acest context, Regina Elisabeta a II-a nu a vrut să îl facă pe Prințul Harry să treacă printr-o situație stânjenitoare și a dat ordin ca toți participanții la ceremonia de înmormântare să nu poarte uniformă militară, ci doar haine de doliu, potrivit The Guardian.

După ce a renunțat la titlul regal, Prințul Harry a renunțat și la titlurile militare onorifice, inclusiv la gradul de căpitan general al Royal Marines, o poziție deținută anterior și de Prințul Philip.

Citește și: Ce avere lasă în urmă Prințul Philip moștenitorilor săi

Citește și: Regina Elisabeta și Prințul Philip, poveste de dragoste tulburătoare.S-au îndrăgostit când ea avea 13 ani

Citește și: Mugur Mihăescu revine în televiziune!Ce emisiune va prezenta și la ce post TV

Citește și: Mellina, declarație neașteptată depre relația cu Marius Crăciun, la Survivor:„Nu ne-am conectat'

Regina Elisabeta renunță la tradiție de dragul lui Harry

De asemenea, ordinul dat de Regina Elisabeta a II-a ar pune capăt și unui alt conflict intern desfășurat la Palatul Buckingham. Prințul Andrew a renunțat la atribuțiile regale după prietenia sa controversată cu omul de afaceri Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale. Acesta urma să fie avansat la gradul de amiral în 2020, însă acest eveniment nu a mai avut loc.

Având în vedere toate acestea, exista o dezbatere dacă Prințul Andrew să poarte sau nu uniformă de amiral la înmormântarea Prințului Philip.

Pentru a pune capăt tuturor discuțiilor, Regina Elisabeta a II-a a decis că cel mai bine ar fi ca toată lumea să poarte haine civile.

Regula aceasta de a nu purta uniforme militare la un astfel de eveniment a mai fost aplicată și pentru înmormântarea Prințesei Margareta, dar și pentru înmormântarea Prințesei Diana. La acel moment, cele două nu mai erau membre ale casei regale.

Sursa Foto: Instagram, profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton