Reacția lui Gabriel Popescu, supraviețuitorul de la Colectiv, după ce a văzut filmările ISU: ”A fost iad”

 Stamen Diana
.

Gabriel Popescu, supraviețuitorul de la Colectiv care a sunat prima dată la 112 pentru a anunța izbucnirea incendiului din clubul bucureștean, a reacționat imediat, după ce a văzut imaginile ISU ținute ascunse până acum.

După ce Libertatea a făcut publice imaginile ISU ținute secret timp de patru ani, Gabriel Popescu, supraviețuitorul de la Colectiv, a retrăit momentele groazei. I-a fost greu să-și găsească cuvintele și să vorbească din nou despre tragedia care a marcat pe viață multe persoane. Declarația lui Gabriel Popescu este de-a dreptul cutremurătoare…

„Este greu să îmi găsesc cuvintele. Am văzut ceea ce am trăit și acum am retrăit. Cam asta pot spune. A fost iad ce s-a întâmplat acolo. Observ reacțiile lor pe înregistrare. Noi cei care eram implicați, încercam să ajutăm, să cărăm, să-i chemăm cei veniți în ajutor să facă ceva. Acolo era ușor să vedem că ei nu reușesc să realizeze amploarea a ceea ce se întâmplase. Că era o tragedie și că era nevoie de implicare și intervenție rapidă. (…) Acum pot spune că aceste imagini confirmă ceea ce noi, supraviețuitorii, susțineam. Eu pot spune că o parte din imagini le văd pentru prima dată pentru că eram în piață pentru a ajuta personalul de la maternitatea Bucur. Văd că ceea ce se întâmpla lângă container nu era o acțiune organizată. Imaginile confirmă ceea ce spuneam noi când am fost chemați ca martori”, a spus Gabriel Popescu.

Libertatea a intrat în posesia celor 20 de minute și 40 de secunde filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul dezastrului, și ascunse de superiorii lui. Din respect pentru victime redacția a decis să blureze fețele celor aflați în agonie și ale morților.

Filmările sunt difuzate integral pe libertatea.ro.

FOTO: Hepta

INCENDIU – CLUB COLECTIV – BUCURESTIINCENDIU – CLUB COLECTIV – BUCURESTI

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton