Prințul Philip, la 99 de ani. A renunțat la titlurile regale și îi stă alături reginei Elisabeta de 72 de ani. Povestea celui mai vârstnic consort al unui monarh

 Cica Cristina
.

Prințul Phillip a împlinit 99 de ani și îi este alături Suveranei britanice de nu mai puțin de 73 de ani. Iată câteva detalii despre povestea lor de dragoste, care a trecut cu brio mai multe teste!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Prințul Phillip s-a retras din viața publică în urmă cu trei ani. De atunci, doar a mai însoțit-o pe Regina Elisabeta la câteva evenimente oficiale. El nu a mai fost văzut în public din luna decembrie a anului 2019, după ce a petrecut patru nopți în spital, pentru observare și tratament', din pricina unei afecțiuni preexistente', se arăta la momentul respectiv în anunțul Casei Regale britanice. Nu l-am mai văzut de mult timp pe tatăl meu', a precizat prințul Charles chiar săptămâna trecută, pentru Sky News.

Citește și: 10 ani de relație și 8 de căsnicie! Secretul relației dintre Delia și soțul ei, care-i este și manager:„În general, nu ne prea certăm' / EXCLUSIV

Palatul Buckingham a publicat acum o nouă fotografie a cuplului regal, care ar fi fost realizată la începutul lunii, în patrulaterul de la castel, pentru a se marca cum se cuvine ziua de naștere a Prințului Philip. Și-a aniversat ziua alături de Suverană, la Castelul Windsor, în izolare, având în vedere pandemia de coronavirus.

Prințul Philippos al Greciei și al Danemarcei s-a născut în Corfu și este singurul fiu, dintre cei cinci frați, ai prințului Andrei al Greciei și ai prințesei Alice de Battenberg. A ajuns în Marea Britanie încă de la o vârstă fragedă, la 7 ani, când a fost trimis la internat, având să-și urmeze apoi studiile în Germania și în Scoția.

Dragoste la prima vedere între Prințul Philip și Regina Elisabeta

În 1939, anul care i-a schimbat cursul vieții după întâlnirea cu Regina Elisabeta, a devenit și cadet al Marinei britanice. Prințul Philip și Regina Elisabeta s-au întâlnit în comitatul Davon, Suverana fiind impresionată de spiritul și glumele tânărului de 18 ani cu păr blonziu. Ea avea numai 13 ani, biograful oficial al regelui George al IV-lea precizând că „Philip este bărbatul de care prinţesa Elisabeta s-a îndrăgostit încă de la prima întâlnire'.

Citește și: De ce l-a evitat Regina Elisabeta a II-a pe Nicolae Ceaușescu, în timpul vizitei la Buckingham.Regina Angliei s-a ascuns într-un… tufiș!

Opt ani mai târziu, în 1947, cei doi și-au anunțat logodna și s-au căsătorit după câteva luni la Westminster Abbey.  El a fost nevoit să renunțe la titlul de prințul Greciei și al Danemarcei, a luat numele de familie al bunicilor materni, Mountbatten, primind titluri precum duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron de Greenewich după căsătoria cu Regina Elisabeta, notează click.ro.

În 1957, Regina l-a numit prinț al Marii Britanii. Despre soțul ei, Majestatea Sa spune că a reprezentat întotdeauna „ancora ei într-o lume agitată”.

Prințul Philip și Regina Elisabeta au avut de înfruntat provocări, la un moment existând zvonuri chiar că Prințul ar fi înșelat-o, însă le-au trecut pe toate cu brio, dovadă stând faptul că aceasta este cea mai îndelungată căsătorie regală din istoria britanică. Împreună au patru copii, nouă nepoți și șapte strănepoți.

Prințul Philip și Regina Elisabeta nu mai locuiesc împreună

De când s-a retras la Wood Farm, care nu este foarte departe de palatul Windsor, Prințul Philip vorbește zilnic cu Regina la telefon. „Spre deosebire de alte cupluri căsătorite, regina Elisabeta şi ducele de Edinburgh locuiesc adesea la kilometri întregi depărtare, iar Philip petrece extrem de puţin timp la palatul Buckingham, pe care îl percepe ca pe un loc de muncă”, susține Charlie Proctor, editor al publicaţiei Royal Central.

Citește și: Cum o alintă familia pe Regina Elisabeta a II-a.Suverana Marii Britanii a primit adorabila poreclă în copilărie

Există și un motiv destul de întemeiat pentru s-a luat decizia ca Prințul să stea departe de Regină, întrucât ar fost tentat să se implice în activități când, de fapt, ar trebui să se relaxeze.

„Regina este de părere că ducele a avut parte de o pensionare aşa cum se cuvine. Elisabeta îl cunoaşte foarte bine şi este conştientă de faptul că dacă el ar fi rămas la palat şi-ar fi dorit să fie implicat în continuare în activităţi. În prezent ducele se află la Wood Farm, un loc situat nici departe, dar nici prea aproape de palatul Windsor. Stând aici ducele are timpul necesar pentru a se putea relaxa”, a potrivit unei surse citate de publicaţia The Mirror.

FWROFWRO

Sursa foto: Hepta

Citește și: Kate Middleton a împrumutat o pereche de cercei de la Regina Elisabeta a II-a.A făcut senzație cu ei la o recepție

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton