Părintele Calistrat a fost suspendat și i s-a interzis să țină slujbe pe durata anchetei: "O astfel de situație produce multă durere..."

 Raiciu Adriana
.

Părintele Calistrat a fost suspendat și i s-a interzis să țină slujbe pe durata anchetei. Părintele Calistrat a fost filmat, în urmă cu doar câteva zile, în timp ce lovește o femeie, în curtea mănăstirii. După ce videoclipul a ajuns viral, s-a decis ca preotul să fie oprit de la ținerea slujbelor pe toată durata anchetei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

O filmare cu Părintele Calistrat și două enoriașe a făcut înconjurul internetului, în urmă cu doar câteva zile. Preotul a împins-o pe una dintre surori și a lovit-o, după ce aceasta ar fi încercat să-i pună piedică și să-l tot provoace. La puțin timp după ce videoclipul s-a viralizat, părintele a făcut primele declarații despre scandal, susținând că cele două femei ar avea probleme serioase de comportament.

preotul-calistratpreotul-calistrat

Preotul Calistrat a fost oprit de la ținerea slujbelor pe toată durata anchetei interne, a declarat Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Citește și: Femeile agresate de către părintele Calistrat au negat acuzațiile acestuia:”Am fost amenințate direct”

Citește și: Connect-R, reacție dură la adresa Părintelui Calistrat, preotul filmat în timp ce lovește o femeie:”Dacă era mama în locul femeii respective…”

Citește și: Daniel Onoriu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.Fostul pilot de raliuri a încălcat ordinul de protecție obținut de soția lui, Isabela

Citește și: Două fetițe din Brașov au fost răpite și violate în mașină de un prieten al mamei lor. Filmul tragediei:Nu am vrut să le las, dar…

Părintele Calistrat a fost suspendat și i s-a interzis să țină slujbe pe durata anchetei

Preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la oficierea slujbelor de Mitropolia Moldovei pe durata cercetătorilor. Părintele a fost filmat în timp ce lovea o femeie, chiar în curtea mănăstirii.

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate', a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor. 

Femeile agresate de către părintele Calistrat au negat acuzațiile

Femeile agresate au făcut primele declarații și au mărturisit că acuzațiile părintelui Calistrat la adresa lor sunt neadevărate. Cele două susțin că ar fi fost amenințate de mai multe ori să nu mai intre în curtea mănăstirii. 

„În seara zilei de miercuri am mers la Mănăstirea Vlădiceni pentru a participa la slujba Sf. Maslu, ajungând când aceasta era deja începută. Contrar susținerilor sale, pr. Calistrat nu participă niciodată la vreo slujbă în cadrul Mănăstirii, venind doar la final pentru a ține o predică credincioșilor. Pe drumul spre biserică, ne-am oprit să vorbim în lateralul intrării cu o enoriașă care era prezentă cu fetița sa tot pentru slujbă. Pentru că Sf. Maslu era pe terminate, nu am mai intrat în biserică, nefiind posibilă nicio agresare a vreunei ucenice a preotului în incintă, așa cum a afirmat în mod mincinos’, se arată într-un comunica trimis de femei către presă.

sursă foto- Captură de ecran

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton