Oana Pellea a făcut publică poezia de amor pe care tatăl său, Amza Pellea, a compus-o pentru mama ei. Sunt 60 de ani de atunci…

 Oana Popoiag
.

Oana Pellea le-a oferit un cadou neprețuit fanilor, făcând publică poezia de amor pe care tatăl ei, regretatul Amza Pellea, a scris-o pentru soția lui, Domnica, în urmă cu peste 60 de ani. Actrița a citit cu lacrimi în glas poezia părinților săi, ce au trăit una din cele mai intense povești de iubire din cinematografia românească.

În plină pandemie de coronavirus, în contextul în care teatrele sunt închise, actrița Oana Pellea a venit cu inițiativa de a citi online poezie pentru fani, pe canalul său de Youtube. Fiica regretatului Amza Pellea face acest lucru seară de seară, gestul său fiind foarte apreciat de ascultători.

Puțini și-au închipuit, însă, ce surpriză frumoasă urma să le facă Oana Pellea prin intermediul „serialului' său de citit poezii. Actrița, o persoană foarte discretă cu viața din spatele reflectoarelor, a făcut o excepție, împărtășind cu fanii poezia de amor pe care Amza Pellea i-a scris-o viitoarei sale soții, mama Oanei, în anul 1959, la scurt timp după căsătorie.

Oana Pellea a făcut publică poezia de amor compusă de Amza Pellea pentru soția sa în 1959

'Nu mi-e ușor să o citesc, dar ăsta este cadoul meu pentru dumneavoastră', a măturisit Oana Pellea înainte să citească poezia compusă de tatăl său în urmă cu peste 60 de ani.

'Draga mea domnică / Cu ochi de pisică / Trup de ibovnică / Inimă voinică / Privire de soare / Zâmbetul de floare / Suflet de mioara / Coapsă de vioară / Dinți de izvor rece / Degetele-ți sece / Petale curate de crin parfumate. / Când privesc la tine / Așa parcă-mi vine / Să te-afund în apă de izvor curată / Să te duc la fund / Pe prundiș mărunt / Și acolo sub ape, să te strâng aproape. / Să-ți sorb de pe buze / Nectarul de frunze / Frunze de pelin / Sărutate fin / Gura ta de jar / Sărutând amar / Ar încrusta în mine / Doar gânduri de bine', aceasta e o parte din poezia scrisă de Amza Pellea pentru dragostea vieții sale, Domnica, mama Oanei Pellea.

Oana PelleaOana Pellea

Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton