O fostă campioană la culturism și soțul ei, câștiguri ilicite din videochat. Sunt judecați pentru că nu și-au plătit impozitele timp de 8 ani

 Oana Pantazi
.

Fosta campioană la culturism Bianca Feroiu și soțul ei, Gabriel Feroiu, au serioase probleme cu legea după ce, timp de 8 ani au „omis” să-și declare și să-și plătească veniturile provenite în urma activității de videochat.

Fosta sportivă Bianca Feroiu și soțul ei, Gabriel Feroiu, sunt judecaţi de Tribunalul Gorj pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, scrie adevărul.ro. Conform oamenilor legii, cei doi au realizat venituri importante din videochat, în perioada 2009-2017, fără să le declare şi să plătească impozite.

S-a stabilit că cei doi dețineau mai multe conturi în lei și în valută, în condițiile în care doar Bianca Feroiu figura angajata, ca agent de vânzări, la o firmă cu sediul în alba Iulia.

„Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit că inculpatul desfăşoară activităţi de tip videochat, folosind username «Nemeth». (…) În ceea ce o privește pe inculpata F.B., s-a stabilit faptul că aceasta este soţia numitului F.M.G., deţin mai multe proprietăţi şi este o persoană cunoscută cu preocupări în domeniul serviciilor de tip videochat, se arată în rechizitoriu.   

Cei doi soți luau jumătate din suma încasată

Conform anchetatorilor, Bianca și Gabriel Feroiu primeau periodic sume de bani în euro şi dolari, pe care nu le declarau la organele fiscale. Utilizatorii site-ului unde activa Bianca achitau un tarif între 3 şi 5 dolari pe minut, iar aceasta primea jumătate din suma încasată.

Inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj au stabilit că Bianca Feroiu a prejudiciat bugetul de stat cu aproape 175.000 de lei, suma reprezentând impozit pe profit, contribuţia la asigurările sociale de sănătate şi la asigurările sociale de stat.

Suma datorată se ridică la peste 261.000 de lei, în care intră penalităţile şi dobânzi. Suma imputată lui Gabriel Feroiu este de aproximativ 128.000 de lei. Oamenii legii au recurs la punerea sub sechestru a unui apartiment aflat în proprietatea celor doi, dar soții Feroiu au contestat raportul organelor fiscale.

Bianca Feroiu, campioană națională la culturism în 2013

Bianca Feroiu a avut o activitate competițională de invidiat. A fost legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Cluj, iar în 2013 a obţinut titlul naţional la Culturism Senioare, categoria open, şi medalia de aur la culturism senioare-perechi.

Mihai Feroiu și-a încheiat activitatea competițională într-un mod nedemn pentru un sportiv, acesta fiind suspendat din viața sportivă de Federaţia Română de Culturism şi Fitness, în 2009, după ce a fost depistat pozitiv la un control doping.

7-bianca-feroiu-la-plaja7-bianca-feroiu-la-plaja

Foto: Libertatea, Facebook, Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton