Nicu Covaci a depus contestație la UCMR după ce a rămas fără pensie: ”Moculescu și-a dat arama pe față și a făcut o greșeală. A destăinuit că, de fapt, eu am fost pedepsit”! / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Nicu Covaci a depus contestație după ce a picat examenul la Uniunea Compozitorilor. Artistul susține că nu se lasă, mai ales după ce Horia Moculescu s-a dat de gol și a mărturisit fără să vrea, că el, practic, a fost pedepsit de UCMR. Într-un interviu pentru viva.ro, artistul face declarații exclusive pe marginea acestui subiect care este dezbătut de mai bine de o săptămână.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Nicu Covaci a depus o contestație, după ce artistul a primit o lovitură dură din partea UCMR, Uniunea transmițându-i, prin intermediul unei notificări scrise, faptul că nu a fost admis ca membru. Liderul trupei Phoenix susține că nu se lasă și merge mai departe.

27867345_1327118254056656_3714936368504952332_n27867345_1327118254056656_3714936368504952332_n

Citește și: Nicu Covaci, după ce a picat examenul la Uniunea Compozitorilor: „Orice e posibil. Dau cu ei de pământ! Jocurile sunt făcute de altcineva”

Citește și: Horia Moculescu explică de unde a pornit scandalul dintre Nicu Covaci și Uniunea Compozitorilor: „Să își ceară scuze pentru ce a spus în ‘90”

Citește și: Florin Piersic, dezvăluiri despre Mircea Diaconu: 'Era destul de ciufut, așa, când l-am cunoscut eu'. Ce replici și-au adresat când s-au întâlnit prima dată / EXCLUSIV

Citește și: Cum au trecut Anamaria și Tudor Ionescu peste infidelitatea în cuplu și cum își rezolvă certurile: „Ăsta a fost unul dintre lucrurile pe care ni le-am promis reciproc' / EXCLUSIV

Nicu Covaci a depus contestație la Uniunea Compozitorilor: 'Mi-au spus că va dura până să îmi răspundă'

Nicu Covaci a depus o contestație la Uniunea Compozitorilor, după ce i s-a respins lucrarea și a primit o notă foarte mică. Liderul Formației Phoenix a depus o contestație și susține că Horia Moculescu și-a dat arama pe față. Artistul, care trăiește în Spania, spune că Moculescu, fără să își dea seama a dezvăluit, de fapt, că el este pedepsit de UCMR.

'Am depus o contestație. M-am dus acolo și am predat-o. Mi-au spus că va dura până să îmi răspundă. Între timp Moculescu și-a dat arama pe față și a făcut o greșeală. A destăinuit că de fapt, eu am fost pedepsit. Și anume, pentru faptul că în 77, când am plecat din țară, Sergiu Nicolaescu m-a scos de pe genericul filmului la care toată muzica este a mea, Nemuritorii. 20 de ani de zile au băgat banii în buzunar, acești compozitori consacrați', a declarat Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, pentru viva.ro.

Nicu Covaci: 'O să fac un scandal mare, pentru că eu nu mă dau bătut'

Nicu Covaci susține că l-a luat la rost pe Sergiu Nicolaescu în anii 90, când a revenit în țară, pentru că l-a scos de pe genericul filmului 'Nemuritorii', după ce a plecat din România. Artistul subliniază că Horia Moculescu i-a reproșat că a jignit compozitorii, însă acesta spune că nu este așa.

'Eu, când m-am întors înapoi în anii 90, l-am prins pe Sergiu Nicolaescu și l-am luat la rost. Și mi-a promis că mă pune înapoi pe generic. Și m-a pus. Dar 20 de ani de zile ăia au băgat banii în buzunar, drepturi de autor. Și zic:'Ăsta e jaf!'.

Și spune Moculescu că, compozitorii români sunt jigniți de mine. Trebuie să îmi cer scuze la ei, că i-am făcut hoți. Păi, noi nu i-am făcut hoți, i-a făcut mama lor. Va fi un scandal mare. O să fac un scandal mare, pentru că eu nu mă dau bătut', a mai declarat Nicu Covaci.

Nicu Covaci a picat examenul de la UCMR! Ce notă a primit

Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, este o legendă vie, iar cele 6 decenii de activitate vorbesc de la sine. Deși a fost și este liderul celei mai cunoscute, iubite și influente trupe pop-rock românești din toate timpurile, un adevărat fenomen în industria muzicală autohtonă, lui Nicu Covaci i-a fost respinsă intrarea în Uniunea Muzicologilor și Compozitorilor din România (UCMR). Ce notă a primit!

‘Stimate domnule Nicolae Covaci,

Vă informăm prin prezenta că Biroul Secției de muzică jazz/pop al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România s-a întrunit în ședință și a analizat lucrarea scrisă pe care ați susținut-o în cadrul probei de examen profesional, solicitat candidaților care nu au studii superioare de specialitate. Lucrarea realizată de Dvs. a fost evaluată cu media de 7,60, ceea ce o plasează sub media de promovare (8,00), conform Regulamentului porivitor la admiterea în UCMR.

În conformitate cu Statutul și Regulamentul UCMR, Biroul Executiv a dispus informarea DVS. cu privire la neadmiterea solicitării de a fi primit ca membru al UCMR’, este scris în nota din data de 13.03.2023, semnată de Nicolae Gheorghiță, vicepreședintele UCMR și dată publicității de comentator.ro.

Foto: Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton