Melania Cârje, povestea șocantă a uneia din cele mai frumoase actrițe din România comunistă. A fugit în America după ce a supraviețuit cutremurului din '77

 Oana Popoiag
.
1Melania Carje actrita1Melania Carje actrita

Melania Cârje a fost una dintre cele mai populare actrițe în România comunistă, iar celebritatea ei a cunoscut amploare după ce a supraviețuit la cutremurul din ’77, deși blocul în care se afla a căzut. În 1981, femeia a fugit în America, unde trăiește și azi, la 76 de ani.

Poate numele ei nu-ți mai spune mare lucru azi, dar Melania Cârje era una dintre cele mai populare actrițe în România anilor ’60, ’70, ea remarcându-se în filmul 'Vacanța la mare', unde i-a avut ca parteneri pe celebrii Anna Szeles, Iurie Darie, Ileana Sandu.

Melania Cârje a scăpat ca prin minune la cutremurul din 77, după ce blocul unde se afla a căzut

După ce un film în care jucase, 'Am o idee', a fost interzis de cenzura comunistă în 1981, Melania Cârje a fugit în America unde trăiește și azi. Conform cancan.ro, actrița este stabilită în Florida.

Un alt motiv pentru care actrița ar fi părăsit România a fost cutremurul din ’77, care a marcat-o atât de tare încât nu a mai putut rămâne aici. Era și firesc să o marcheze, din moment la momentul seismului se afla într-unul din blocurile care au căzut. Miraculos este că imobilul s-a retezat fix până în punctul în care se situa Melania Cârje.

Melania Medeleanu, botezată așa după Melania Cârje. Vedeta tv a încercat să dea de actriță, dar în zadar

De când a plecat în America, din 1981, pe marea actriță a anilor ’70 parcă a înghițit-o pământul.  Ca dovadă că Melania Cârje era o actriță-femonen în România comunistă, nu rar se întâmpla ca mamele să își boteze fetele după ea. Unul dintre aceste exemple este Melania Medeleanu, a cărei mamă era fan Melania Cârje. 'Mama mi-a povestit că atunci când m-am născut era în mare vogă o actriță pe care o chema Melania Cârje. Oricât de mult am căutat-o, tot ce-am găsit e o fotografie. Dacă știți mai multe despre ea, dați-mi de veste, mi-ar plăcea să-i pot mulțumi', scria pe Facebook vedeta în urmă cu câțiva ani.

Foto: Cinemagia, captură tv 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton