Cum se descurcă Lavinia Petrea, mamă a trei copii, pe timp de pandemie: "Nu primim ajutor de niciun fel. Am considerat...". Cât de mult i s-a schimbat viața în carantină / INTERVIU

 Cica Cristina
.

Lavinia Petrea, prezentatoarea știrilor de dimineață de la PRO TV, este atentă la fiecare detaliu, iar siguranța și sănătatea celor trei copii ai săi este pe primul loc, pe timp de pandemie. Nu beneficiază de niciun ajutor din partea părinților sau socrilor, însă reușește să facă față cu brio provocărilor din această perioadă. Ne-a spus cum își organizează timpul și cum se descurcă cu trei copii acasă!

Ce măsuri îți iei pentru a te proteja de coronavirus acasă?

Am schimbat aspecte legate de măsurile de igienă ale familiei imediat ce a apărut virusul și în țara noastră. Am pus clor pe preșul de la ușă, încălțămintea cu care se venea din exterior o puneam într-un anume loc, unde copiii nu aveau acces, ștergeam cu spirt toate cumpărăturile de la magazin, la fel si pachetele venite prin curier, ne dezinfectam telefoanele cum intrăm în casă. Pe copii nu i-am mai scos în parc înainte să se impună această restricție. Aceste măsuri au devenit deja obiceiuri pe care o să le păstram mult și bine. Cel mai obositor mi se pare să dezinfectez fiecare produs cumpărat. Fiecare borcan de iaurt, pungă de cereale, sticle de lapte… Și sunt conștientă că, cu toată risipa de energie și efortul depus, e posibil să-mi scape ceva ori să greșesc ceva și să pescuim nebunia asta de virus.

Citește și: Cum se descurcă Lavinia Petrea, prezentatoare Pro TV, cu cei trei copii.Îi ia cu ea chiar și la coafor

Lavinia Petrea: „Totul s-a schimbat peste noapte”

Bănuim că ești extrem de grijulie ca mamă a trei copii… dar cum te descurci? Acum că școlile, grădinițele și creșele sunt închise, iar ieșirile sunt extrem de limitate, în grija cui stau când tu ești plecată și cum vă umpleți timpul?

Este pentru prima dată de când îi avem pe toți cei trei copii și nu primim ajutor de niciun fel pentru atâta vreme. Părinții mei nu au trecut de pragul de 65 de ani, dar pentru protecția lor și a noastră am considerat că e mai bine să nu mai intrăm în contact în această perioadă. Socrii mei, care și ei erau foarte prezenți fizic în viața noastră, sunt mai în vârstă și trebuie să-i protejăm. În plus, cei trei copii mergeau la grădiniță. Tocmai o integrasem si pe cea mai mică în colectivitate. Deci, totul s-a schimbat peste noapte și a trebuit să ne organizăm noi doi în așa fel încât să mergem la serviciu, dar să și avem grijă de copii. Soțul meu și-a schimbat puțin programul și merge la birou la 11, după ce ajung eu acasă, și evident, ca să recupereze, vine seara mai târziu. Nu a fost foarte ușor să ne adaptăm mai ales că, pe lângă îngrijirea copiilor, sunt atâtea lucruri de făcut, dar acum chiar suntem bine. Cheia a fost organizarea și un program stabilit pentru copii. Aici mă ajută și faptul că Mathias și Klara fac grădiniță online. Ei știu că au o treabă de punctat care le face și plăcere, mai ales lui Mathias, iar apoi au o mareee poftă de joacă.

Citește și: Lavinia Petrea, interviu inedit după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Mereu se bazează pe ajutorul soţului – EXCLUSIV

Sfaturi pentru mame, pe timp de pandemie

Ce sfaturi ai pentru mămici în vremea coronavirsului?

Eu, spre exemplu, le-am facut copiilor un program, pe care l-am și afișat într-o formă simpatică în camera lor, iar ei recunosc activitățile pe care le avem de făcut. Dacă le hrănesc nevoia de atenție, și individual dacă este posibil, atunci ei sunt mai liniștiți și se joacă mai mult timp împreună fară să mai aibă nevoie și de mine, iar atunci eu mă ocup de alte treburi prin casă. Am încercat să nu sărim peste somnul de prânz. Acele două ore de liniște mă ajută enorm și pe mine să ma adun sau chiar dorm cu ei, mai ales dacă sunt trează de la 4. Un alt lucru pe care îl fac este să-i implic și pe ei în activitățile practice de zi cu zi. Să pregătim împreună masa sau să îngrijească florile. Le dă o stare de mulțumire și satisfacție și apoi sunt mult mai dispuși spre exemplu, să își strângă jucăriile.

Citește și: Drama Laviniei Petrea, prezentatoarea de ştiri. Fiica cea mare a avut de suferit în spital:”Au înţepat-o pe Klara de multe ori”

Lavinia Petrea: „Petreceam mult timp în familia extinsă”

Cum arăta viața ta înainte de coronavirus și cât de mult s-a schimbat în timpul pandemiei?

În primul rând, noi petreceam mult timp în familia extinsă, ne vizitam părinții, ne vedeam cu sora mea și nepoatele mele care sunt foarte apropiate de vârstă cu copiii mei, cu nașii noștri și cei trei copii ai lor. Acum suferim foarte mult că nu ne întâlnim, iar copiii nu se pot juca împreună.

Citește și: La datorie, în vreme de pandemie! Amalia Enache încă merge la serviciu ca să prezinte Știrile Pro TV:”Am răni pe mâini de la spălat non-stop și dezinfectat”

Care sunt cele mai frumoase amintiri cu care vei rămâne după aceste vremuri întunecate?

Timpul din zilele mele libere, petrecut la căsuța noastră din afara Bucureștiului, înconjurați de mult verde și de aer curat. 

Care sunt primele două lucruri pe care ai vrea să le faci când pandemia se va termina?

O petrecere mare cu toată familia și prietenii nostri și să ies cu soțul meu așa cum o făceam înainte.

Sursa foto: Instagram

Citește și: Corina Caragea, la datorie în plină pandemie! Cum se protejează de coronavirus, la job și acasă:”Păstrez distanța și dezinfectez cât de mult pot”. Vedeta și-a descoperit o nouă pasiune, în izolare! INTERVIU

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton