Campioana Larisa Iordache, despre cele mai grele momente din viața de gimnastă și momentul retragerii: "Aveam momente când nu mai aveam motivație"/ EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Larisa Iordache este un exemplu de forță, ambiție, perseverență, rezistență și, nu în ultimul rând, de curaj. Dovadă stă faptul că nu s-a lăsat doborâtă în niciun moment de încercările la care a fost supusă și că s-a menținut mereu cu capul sus, așa cum ne-a arătat, de atâtea ori, pe podiumuri, când a fost medaliată. Gimnasta ne-a împărtășit câteva dintre cele mai grele momente prin care a trecut și sacrificiile făcute pentru a avea performanțele la care a visat!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Larisa, spune-ne cum ești în această perioadă și cum resimte o sportivă de performanță toate schimbările survenite în ultima vreme?

La început, a fost puțin dificil, însă, ușurel, m-am obișnuit cu schimbările din ultima perioadă. Iar un sportiv de performanță are capacitatea de a se acomoda în orice situație. Asta te învață sportul.

Citește și: Anamaria și Tudor Ionescu au povestit în premieră cum au trecut peste infidelitatea în cuplu:„A fost cel mai dificil moment din viața noastră'. Ce a însemnat a doua șansă pentru ei / EXCLUSIV

Ești săritoare și dispusă mereu să îi ajuți pe cei din jur. Așa se explică și gestul tău de a schimba costumul de gimnastică cu uniforma de poliție și a te oferi voluntar pe timpul pandemiei. La scurt timp, însă, ai întâmpinat probleme de sănătate. Ce s-a întâmplat și cum te simți acum?

Nu am fost voluntar! Eu sunt angajata clubului C.S. Dinamo, ce aparține de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Fiind perioada de pandemie, s-a dat o ordonanță prin care am fost delegată către o secție de poliție pentru a ajuta cum pot. Am întâmpinat probleme de sănătate la nivelul tendonului achilean, care a fost operat de trei ori într-un an și jumătate. Pentru a nu mai avea dureri, este nevoie de proceduri și exerciții specifice de recuperare pe o perioadă mai lungă de timp. Nefiind obișnuită să stau foarte mult în picioare, seara, când ajungeam acasă, după o zi de muncă, simțeam tendonul foarte încărcat, se umfla, chiar s-a format și un edem. Însă, după ce am consultat medicul și am aplicat recomandările indicate, am respectat perioada de pauză  și procedurile de recuperare, tendonul a început să își revină, apoi am reluat munca. Acum mă simt bine! Mă bucur ca am reluat antrenamentele și am revenit la viața mea normală de sportiv de performanță.

Citește și: Mihai Bendeac a fost pus pe liber!Răzvan și Dani prezintă, din nou emisiunea X Factor, la Antena 1!

A avut legătură tot cu accidentarea de la Campionatele Mondiale de la Montreal? Știm că ai trecut atunci prin trei operații și ai avut nevoie de aproape un an de pauză pentru recuperare. Spune-ne puțin și despre acel episod din viața ta și ce te-a motivat cel mai tare să te pui pe picioare.

Da! Problemele acestea cu tendonul achilean au început să apară după prima operație. Am încercat de fiecare dată să am grijă să nu forțez și să urmez procedurile de recuperare zilnic, conform recomandărilor. Aveam momente când nu mai aveam motivație să merg la recuperare, însă îmi doream foarte mult să revin în gimnastică. Când am luat decizia să mă retrag din gimnastică, nu m-am gândit nicio clipă că nu o să mă mai reîntorc în sală. M-am gândit la starea mea psihică în momentul acela, luând în considerare faptul că nu o să mai intru zilnic în sală și o să am răbdare cu mine. Era foarte important să mă recuperez fizic cât mai repede și mai bine. Însă nu a fost chiar așa! Având două operații deja la jumătatea lunii ianuarie 2018, eram optimistă și convinsă că o să îmi revin rapid. Am stat timp de două luni cu atela recomandată de medic, fară să pun piciorul jos nici măcar puțin, apoi am început recuperarea ușor, ușor. Mi-a fost foarte greu, deoarece mușchiul gambei era atrofiat și nu mai aveam forță nici să mai stau dreaptă doar pe piciorul operat. A trebuit să învăț de la început toate mișcările, toate exercițiile de forță și să reiau încet, încet mersul normal, alergarea, săriturile cât pentru un om normal, iar apoi să învăț din nou mișcările unei gimnaste de performanță. Nu a fost ușor, însă acum mă bucur că pot să merg normal și că pot să fac aproape toate elementele în antrenamente.

Citește și: Ce face Andreea Bălan, după ce s-a aflat că are o relație cu Tiberiu Argint. Artista este foarte fericită:'Niciodată…'

Ești medaliată olimpică, mondială și europeană, și cel mai probabil ai făcut multe sacrificii în numele pasiunii tale. Spune-ne câteva dintre ele și, mai ales, dacă au meritat.

Sportul de performanță cere sacrificii dacă îți dorești cu adevărat să ajungi pe cea mai înaltă treaptă. Unul dintre lucrurile pe care îmi doresc să le recuperez este timpul petrecut cu familia. Sunt pasionată de gimnastică, iar asta m-a ajutat să trec mai ușor peste momentele sau lucrurile după care tânjeam.

Citește și: Jo face primele declarații după despărțirea de Juno:„Doi ani și jumătate, cât am fost împreună, ne-am sufocat încontinuu'

Larisa-Iordache-1-1Larisa-Iordache-1-1

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton