Ion Iliescu a împlinește azi 90 de ani. De ce nu au avut niciodată copii fostul președinte al României și soția sa

 Oana Popoiag
.

Ion Iliescu a fost unul dintre cei mai discreți președinți ai României în ceea ce privește viața personală, ținându-și soția departe de lumina reflectoarelor. Marea curiozitate a publicului cu privire la misteriosul cuplu a fost lipsa urmașilor. Căsătoriți din 1951, cei doi nu au avut niciodată copii, Ion Iliescu menționând o singură dată motivele pentru care nu au devenit părinți.

Ion Iliescu a împlinit 90 de ani și, în lunga lui existență, s-a tot vorbit despre viața politică, însă nu se știe mai nimic despre viața sa personală. De-a lungul celor două mandate de președinte al României, Ion Iliescu a avut numeroase apariții publice, însă soția sa, Nina Iliescu, nu a fost văzută aproape niciodată. Cea mai discretă primă doamnă a țării, aceasta a preferat să stea în umbra soțului său și să evite pe cât poate evenimentele oficiale.

Căsătoriți din 1951, cei doi nu au avut, totuși, niciodată copii. În urmă cu mai mult timp, Ion Iliescu a povestit, într-una din rarele dezvăluiri de acest fel, de ce el și soția sa nu au urmași.

'Chiar ne-am dorit, dar nu a fost să fie… Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea nu s-a mai putut', a povestit Ion Iliescu pentru VIP.

Ce pensie încasează lunar soția lui In Iliescu

Deși extrem de rezervată în spațiul public, Nina Iliescu a făcut o excepție atunci când a fost pusă în discuția pensia pe care ar încasa-o lunar. Fosta primă doamnă a României și-a făcut public talonul de pensie în 2018, pentru ca lumea să vadă suma exactă. Pensia Ninei Iliescu, fost inginer, este de 2.143 RON.

'Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață… Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna', a specificat Nina Iliescu pe blogul lui Ion Iliescu, aceasta fiind unica sa intervenție, menită să pună capăt zvonurilor despre pensia astronomică pe care ar primi-o.

Ion Iliescu copiiIon Iliescu copii

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton