Gheorghe Zamfir, dezvăluiri uluitoare. De ce și-a amenințat tatăl că se sinucide: "L-am presat până când a luat-o razna"

 Cica Cristina
.

Naistul și compozitorul român Gheorghe Zamfir s-a deschis și a vorbit despre momentele grele de la început de carieră. Nu i-a fost ușor să-și convingă tatăl că vrea să facă muzică cu adevărat, astfel că s-a văzut în postura de a-și amenința tatăl cu sinuciderea.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Gheorghe Zamfir a vorbit deschis despre debutul lui în carieră, care nu a fost unul deloc ușor. El a spus în cadrul emisiunii Legendele cu Dan Negru detalii neștiute din trecutul său.

BUCURESTI – ZIUA ARMATEI ROMANE – PREZENTARE UNIFORMA COMBATBUCURESTI – ZIUA ARMATEI ROMANE – PREZENTARE UNIFORMA COMBAT

Gheorghe Zamfir: „Am fost păstor de capre'

Compozitorul a povestit că încă din copilărie a fost păstor de capre și până la momentul plecării sale la Liceul de Muzică din Capitală. S-a luptat mult pentru a reuși să plece, însă a reușit în cele din urmă să-și convingă tatăl. L-a amenințat cu sinuciderea.

„Eu am fost păstor de capre. A fost foarte marcant momentul. Cred că a început cam prin anii când eu eram deja conștient, anii trimiterii la școală. Cam pe la 7 ani am început să pasc, în fiecare zi, în fiecare an, până în anul plecării mele la Liceul de Muzică din București. Această plecare a constituit o aventură de nespus. I-am spus tatăl lui meu: „tată, dacă nu mă dai la muzică, eu mă sinucid'. L-am presat cu treaba asta până când a luat-o razna', a spus Gheorghe Zamfir la Legendele cu Dan Negru.

Gheorghe Zamfir: „Tata a intrat într-o stare de nepovestit'

Până la urmă a reușit să obțină ceea ce și-a dorit, însă numai cu ajutorul mamei sale care a avut încredere în el. În egală măsură, artistul a vorbit și despre primul contact cu muzica. A început să cânte la fluier, apoi la muzicuța de gură și în cele din urmă la mandolină. De asemenea, a fmai fost fascinat de un banjo și pentru a-l obține a fost nevoit să-și amenințe părintele din nou cu sinuciderea.

„Mama l-a repus într-un echilibru oarecare „Tudorică, dacă tu nu dai copilul la școală de muzică… El mi-a spus mereu când tu te duci la serviciu, plânge, urlă cu acordeonul în brațe și spune că se sinucide. Pierdem copilul'.

Tata a intrat într-o stare de nepovestit. Într-o vară, în anul 1955 s-a dus la București, la școala militară, la fanfară și a aflat în iunie că examenele se încheiaseră. Tatăl a fost fierar, apoi băcan, ucenic. Mama s-a născut în 1914, era mai mare decât tata cu 3 ani. S-a căsătorit cu mama la 17 ani. Pe mine m-a avut la 24. Eu am început prima dată la fluier, după am început pe la 6 ani la muzicuță, apoi la mandolină', a mai povestit el.

Gheorghe Zamfir are o soție cu 44 de ani mai tânără

Gheorghe Zamfir şi Nicoleta Beca formează un cuplu de aproape 13 ani, iar în 2015 s-au căsătorit. Au fost dintotdeauna discreţi cu viaţa privată şi şi-au ţinut departe de ochii lumii povestea de dragoste. Gheorghe Zamfir şi Nicoleta Beca s-au cunoscut la o emisiune TV în anul 2008, pe vremea când „Regele Naiului’ era căsătorit cu franţuzoaica Marie Noelle, de care naistul a divorţat cu scandal, în 2015, după 10 ani de procese, potrivit Click!.

Dacă nu ar fi fost ea, eu nu ajungem azi la 80 de ani. Ea este o misionară alături de Gheorghe Zamfir. Ea a fost trimisă de Dumnezeu pentru mine. Să mă oblojească, să aibă grijă de mine. E un înger’, a declarat artistul într-un interviu realizat de Iuliana Tudor la TVR 1.

Sursa foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton