Femeile agresate de către părintele Calistrat au negat acuzațiile acestuia: "Am fost amenințate direct"

 Dumitrache Laura
.

Femeile agresate de către părintele Calistrat au oferit primele declarații. Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, județul Iași, este acuzat de două femei că le-ar fi lovit. Recent au fost publicate în mediul online câteva imagini în care preotul lovește cu brutalitate o femeie în incinta lăcașului de cult. Iată ce au declarat cele două femei lovite de preot!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Preotul Calistrat Chifan este acuzat că a lovit două enoriașe în curtea Mănăstirii Vlădiceni din Iași. Acuzațiile sunt susținute de un filmuleț care a devenit viral. În imagini se poate observa cum părintele o lovește cu palma o femeie și aceasta cade. Preotul Calistrat este însoțit de alți doi duhovnici.

calistrat loveste o femeiecalistrat loveste o femeie

Femeile agresate au făcut primele declarații și au mărturisit că acuzațiile părintelui Calistrat la adresa lor sunt neadevărate. Cele două susțin că ar fi fost amenințate de mai multe ori să nu mai intre în curtea mănăstirii. Enoriașele sunt hotărâte să depună plângere împotriva preotului.

Citește și: Cine este părintele Calistrat Chifan.Preotul filmat când lovește o femeie a mai fost cercetat pentru comportament violent

Citește și:Anamaria Prodan, despre imaginile în care preotul Calistrat lovește o femeie:”Acest părinte merită arestat”

Citește și:Jason Momoa s-a dezbrăcat în direct la TV:”Nu-mi mai place să port haine”

Citește și:Drama actriței Nuami Dinescu. La 27 de ani a aflat că nu mai poate face copii:”Niște complicații de la răceli repetate”

Femeile agresate de către părintele Calistrat au negat acuzațiile acestuia

Părintele Calistrat este cercetat de autoritățile după ce a fost filmat în timp ce lovea o enoriașă. Două femei l-au acuzat pe preotul Mănăstirii Vlădiceni că le-a agresat și le-a amenințat în nenumărate rânduri. Femeile susțin că declarațiile preotului Calistrat sunt mincinoase, declarând că acesta le-ar fi amenințat de mai multe ori.

„În seara zilei de miercuri am mers la Mănăstirea Vlădiceni pentru a participa la slujba Sf. Maslu, ajungând când aceasta era deja începută. Contrar susținerilor sale, pr. Calistrat nu participă niciodată la vreo slujbă în cadrul Mănăstirii, venind doar la final pentru a ține o predică credincioșilor. Pe drumul spre biserică, ne-am oprit să vorbim în lateralul intrării cu o enoriașă care era prezentă cu fetița sa tot pentru slujbă. Pentru că Sf. Maslu era pe terminate, nu am mai intrat în biserică, nefiind posibilă nicio agresare a vreunei ucenice a preotului în incintă, așa cum a afirmat în mod mincinos', se arată într-un comunica trimis de femei către presă.

Femeile agresate de preotul Calistrat: „Am fost amenințate”

Cele două enoriașe au transmis că îl vor da în judecată pe preotul Calistrat, după afirmațiile pe care acestea le-a făcut în urma agresiunii. Mai mult, femeile susține că au fost amenințate în nenumărate rânduri de părintele mănăstirii.

„Am fost amenințate direct în legătură cu intrarea în incinta Mănăstirii, integritatea corporală și viața noastră, existând o temere justificată că asemenea fapte pot fi repetate. Am solicitat organelor de poliție și Parchetului să fie ridicate toate înregistrările de pe camerele Mănăstirii din datele de 31.08.2022 și 09.11.2022, când au existat fapte de natură violentă din partea preotul Calistrat'.

Ele susține că nu i-au pus piedică părintelui și că loviturile au fost foarte agresive. „Din senin l-am văzut venind spre noi pe preotul Calistrat, împreună cu un grup format din preoți și ucenici ai acestuia, începând să o lovească pe una dintre noi cu putere în zona capului, fapt ce a determinat căderea ei la pământ. În clipele următoare s-a îndreptat cu furie spre cea de-a doua, aplicându-i o lovitură premeditată tot în zona capului, determinând tot căderea pe asfalt. ', se mai arată în comunicat.

Ce spune părintele Calistrat despre scandalul în care este implicat

Preotul Calistrat a lovit-o atât de tare pe femeie încât aceasta a căzut la pământ. În conflict ar mai fi fost lovită o alltă femeie, dar acest lucru nu a fost surprinsă în filmarea pblicată de Libertatea. Pe Facebook, părintele Calistrat a explicat că victimele l-au jignit și el a reacționat dur când una dintre ele a început să filmeze.

Au încercat să mă întimideze, că mi-au zis că eu sunt un gunoi, nu știu legea, așa îmi spuneau. Și le-am zis, orice gunoi ar fi, atât timp cât vezi că aici nu se filmează, nu filmezi. Și cealaltă mi-a pus piedică, soră-sa, ca să nu pot eu păși, și atunci m-am ridicat și i-am dat peste umăr, i-am luat telefonul și l-am izbit jos'.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton