Dramele din viața actriței Dorina Lazăr: "Bărbatul meu a murit de cancer. Fiicei mele i-a fost frică să nu..."/ EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Dorina Lazăr, în vârstă de 80 de ani, susține că întotdeauna i s-a reproșat faptul că iubește mai mult teatrul decât familia. Marea actriță ne-a povestit că nu i s-a schimbat viața foarte mult după căsătorie, dat fiind că a găsit un sprijin de nădejde în soacra ei, lucru care i-a permis să nu renunțe nicio clipă la pasiunea ei. Actrița a trecut prin momente grele când și-a pierdut soțul, dar și recent, în pandemie. Despre toate, Dorina Lazăr ne-a vorbit fără a se eschiva.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Pasiunea imensă pentru teatru v-a creat probleme în viața sentimentală? Cum au suportat bărbații pe care i-ați iubit să fie, oarecum, pe locul doi?

Au trebuit să accepte! (râde) Când eram în anul doi de facultate, mi s-a propus să mă mărit și să plec în diplomație. N-am vrut și bine am făcut! Și după aceea, peste o sută de ani, când m-am măritat și am avut și copil, am avut noroc că am trăit și cu soacră-mea. Ea, săraca, mi-a acoperit spatele și a avut grijă și de bărbatu-meu, și de copil. Știam sigur că pot să las biberoanele acolo și să mă duc la filmare. Întotdeauna mi s-a reproșat că iubesc mai mult teatrul decât familia. Și-acum, fata mea, care e femeie matură, îmi spune același lucru.

Dorina-Lazar-1Dorina-Lazar-1

Cum și-a cunoscut Dorina Lazăr soțul

Și totuși, ați găsit la un moment dat bărbatul perfect. Povestiți-ne puțin despre acea perioadă a vieții dvs.!

Am găsit bărbatul perfect într-o seară când eram la niște prieteni. Era un cerc de oameni absolut minunați. Când mă gândesc ce discuții aveau, ce cultivați erau oamenii aceia… Și s-a deschis ușa și gazda a spus: „Aaaaa, a venit Mihai Mircea Lazăr. Și-n clipa aia l-am văzut și… m-am topit. Și așa am rămas. (râde)

Și cum s-a potrivit că și pe el îl chema Lazăr – că el s-a prăpădit, săracul –, și pe mine Lazăr. Dar să vedeți că nu se oprește aici. Pe soacra mea de fată o chema Lazăr, tata s-a născut în comuna Gheorghe Lazăr și fata mea a-nvățat la Liceul „Gheorghe Lazăr. Și nepoată-mea acum e la Liceul „Gheorghe Lazăr. (râde)

Citește și: Drama actriței Dorina Lazăr. A fost abandonată de mamă în copilărie:'Într-o noapte şi-a făcut bagajul şi dusă a fost'

Citește și: Pavel Bartoș, pictorial alături de familie, cu soția și cele trei fete:„Acasă, nu sunt eu în rolul principal' / EXCLUSIV

Citește și: Roxana Ionescu, pregătită să fie mamă, la doi ani de când a pierdut sarcina:„Doi copii vrem!'

Citește și: Bebelușul lui Tily Niculae a suferit o arsură de gradul 2:„Simți cum îți cedează inima'

Dorina Lazăr: „Bărbatul meu făcut cancer și a murit'

După aceea nu v-ați mai refăcut viața…

Bărbatul meu a fost un jurnalist de mare calitate. Era în echipă cu Tudor Vornicu, cu Octavian Paler. Acolo, în Pangratti, la vechea televiziune, el era un mare specialist în politică externă și devenise, spre sfârșit, directorul Direcției de politică externă a Televiziunii. A avut șansa să cunoască mulți oameni de stat, să le ia interviuri, a făcut niște filme de călătorie absolut minunate, în Africa, în Norvegia, peste tot pe unde s-a dus. A venit Revoluția
și atunci, de Anul Nou, își rupsese piciorul… Avea și vârsta de pensionare și a fost pur și simplu pus pe făraș și dat afară. S-a simțit nedorit, chiar și de prieteni s-a rupt. Și asta l-a măcinat groaznic. A făcut un cancer și a murit.

L-am înțeles foarte bine când m-au dat afară și am ajuns în aceeași ipostază. Fiica mea mi-a spus că i-a fost frică să nu se întâmple și cu mine ce s-a întâmplat cu tatăl ei. Pentru că eu am făcut la un moment dat, acum în
pandemie, când am văzut că nu se mai termină acest nefericit de proces, un
început de psoriazis. Mi-a căzut părul, am făcut bube-n cap. Noroc de coté-ul meu ardelenesc foarte solid și de educația mea spartană din copilărie că mi-am revenit.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE MAI AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE DEJA LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI. 

Sursa foto: Hepta, FLORIN GHIOCA, TEATRUL ODEON, ARHIVA PERSONALĂ

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton