Prezentatorul Daniel Pavel, de la Survivor, a plecat de cinci ani din România și ne-a spus motivul pentru care a părăsit țara și s-a mutat la Viena. A fost implicat într-un proiect în care a adunat o echipă de specialiști din țară. Detalii inedite despre prezentatorului show-ului-fenomen de la Kanal D!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Știu că ai plecat în Republica Dominicană din Viena, orașul în care locuiești deja de câțiva ani… Ce făceai acolo, cu ce te ocupai?
Așa este. Locuiesc de 5 ani acolo și am plecat din România pentru lansarea unui proiect media, deopotrivă inedit, dar și cu presiune mare de implementare – primul radio live de cumpărături din România. Proiectul a presupus prezența mea, ca redactor-șef, full time, la Viena. Am adus acolo o echipă de specialiști media din România pentru a lucra alături de colegi internaționali, austrieci, germani, italieni și cehi, care făceau de câțiva ani același tip de proiect pentru țările lor.
Radioul emitea live, în toate magazinele rețelei de retail alimentar, 15 ore de programe de infotainment comercial și plasare de produse. Circa două milioane de ascultători pe săptămână, plus evenimentele lunare în România m-au ținut în priză directă cu publicul românesc și nu am simțit niciodată că am părăsit România. Viena este un oraș interesant de locuit, mai ales dacă ești pasionat de istorie, de cultura europeană și de pulsul vieții unui smart city.
Citește și: Boala de care suferă Daniel Pavel la Survivor:„În trei luni de emisiune, am dezvoltat o mică problemă’
Citește și: Irinel Columbeanu, adevărul despre căsnicia cu Monica:„A avut toate motivele să divorțeze de mine’
Daniel Pavel de la Survivor s-a întâlnit cu Dalai Lama
Știu că ai colindat lumea întreagă… Unde ți-a plăcut cel mai mult, unde nu te-ai simțit confortabil, unde ai avut parte de întâmplări memorabile?
Mi-ar trebui doar pentru această întrebare un capitol dintr-un viitor roman. (râde) Am colindat ceva, este adevărat – pe mări am depășit cu mult cele 20.000 de leghe marine ale lui Jules Verne. Mă simt foarte bine acolo unde găsesc loialitate, camaraderie și nebunie, indiferent de spațiul geopolitic și de ce culoare au pașapoartele celor de care mă apropii.
Memorabile sunt acele întâlniri care îți hrănesc mintea, trupul și spiritul: cele câteva minute cu Dalai Lama, în Canada, cu un șef amerindian al marii națiuni Lakota, cu care am vorbit câteva ore despre tehnicile lor de luptă, cu călugării de pe muntele Athos, în rugăciunile nopții de vară ireal de argintie, de la schitul Prodromul, cu un episcop al poporului zulu, căruia i-am arătat Bucureștiul, o seară-noapte-dimineață de povești ale drumului mătăsii cu o istorică azeră la Baku, experiența ritului de Sabat la sinagoga din Viena, navigația, toată câtă a fost, cu echipaj sau solitar. Ca loc al meu intim și sacru, în același timp, consider a fi o mică depresiune din Munții Rodnei, unde este așezat orașul Sângeorz-Băi, loc unde părinții ne-au dus de foarte mici.
Daniel Pavel: „Exemplul meu este unul al validării’
Cum ți se pare să fii… un român care își trăiește viața printre străini? Te-ai confruntat vreodată cu prejudecățile?
În mod cert, am avut de demonstrat, ca român, poate chiar înainte să realizez că asta aveam de făcut. Exemplul meu este însă unul al validării, folosind ca test al turnesolului profesionalismul, personalitatea și asumarea actului de management. Și s-au dovedit strategii de succes. În spațiul de limbă germană ca și în cel american am întâlnit cei mai deschiși oameni la a înțelege și a accepta meritocrația, iar în cele pasionale de limbă latină… bucuria de trăi.
Sursa foto: Facebook, Instagram