Cum a debutat Alexandra Dinu în televiziune, la doar 17 ani: "M-am dus singură la un casting". Ulterior, a jucat cu actori de la Hollywood / EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Alexandra Dinu, noul jurat de la Românii au talent, a debutat în urmă cu 21 de ani în televiziune. Vedeta a povestit care au fost primii pași pe care i-a făcut, când a fost aleasă din 300 de persoane și ne-a spus întreg parcursul profesional. Iată cum a ajuns să joace alături de nume grele din industria filmului, de la Pierce Brosnan, până la Adrien Brody.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cred mulți își amintesc de fata blon-dă, cu chip angelic, de la emisiunile „Trupa DP2 și „ProMotor. Cum ai ajuns în televiziune?

Primii pași în televiziune i-am făcut în 1999, când m-am dus singură la un casting și am fost aleasă din 300 de persoane, împreună cu alți tineri, să facem o emisiune pentru TVR2, care se numea „Trupa DP2. Eram cu toții tineri, fără experiență, și am învățat totul din mers.

Emisiunea era în direct, 4 ore pe zi, și aveam tot felul de invitați interesanți. În perioada respectivă am cunoscut tot ce însemna showbiz în România. Ulterior, am prezentat o emisiune la TVR1 cu Horia Brenciu și apoi am primit oferta de a prezenta emisiunea „ProMotor, la PRO TV. Nu a durat mult, pentru că am ales să plec din România, urmându-mi familia pe care tocmai o întemeiasem.

Alexandra-Dinu-1Alexandra-Dinu-1

Alexandra Dinu: „Încă de mică visam să devin actriță”

Cum ți-ai dat seama ulterior că actoria este, de fapt, profesia care te definește și pe care vrei să o practici la cel mai înalt nivel?

Prima mea experiență profesională a fost într-un film de cinema al lui Radu Muntean, pe care l-am făcut la vârsta de 17 ani, iar ulterior am început să lucrez în televiziune, ca prezentator. Încă de mică, de când aveam 6 ani, visam să devin actriță. Mereu mi s-a părut interesant să intri în pielea altor personaje.

Visam atunci cu ochii deschiși și mi se părea mult mai fascinantă viața de pe ecran decât realitatea. Peste ani de zile aveam să îmbrățisez această meserie, iar în fiecare rol interpretat până acum am pus o mică parte din sufletul meu. Cea mai amplă experiență cinematografică am trăit-o în Italia, însă am avut și șansa de a trăi visul american, tocmai în Los Angeles.

Eu aveam impresia că debutul tău actoricesc a fost în filmul „Garcea și oltenii…

Nu acela a fost primul meu film, ci un film  făcut  de  Titus  Munteanu,  când aveam 17 ani. Îmi aduc aminte că am fost aleși chiar din școală. Era un film inspirat dintr-o poveste adevărată, care se întâmplase în perioada comunistă.

Alexandra Dinu, carieră de succes în Italia

Când ai simțit că încep să ți se deschidă  ușile,  în  Italia?  A  fost  ușor  să găsești  primul  job?

La momentul respectiv, aveam un prieten bun din România care îmi spunea că ar trebui să îmi găsesc o agenție care să mă reprezinte și care venea des în Italia, la soția lui. Și, într-una dintre vizitele lui la Roma, mi-a spus că va merge cu mine la întâlniri. Am mers cu el, la o agenție, și a fost o chimie foarte bună cu  agenta mea,  încă de  prima dată.

Asta se întâmpla prin septembrie sau octombrie, iar în ianuarie am primit primul rol într-un film italian. A fost un film despre perioada războiului, difuzat în două părți, iar eu eram protagonista feminină. Filmul era inspirat după o poveste reală a unui preot care, după războiul mondial, lua copiii răniți și avea grijă de ei.

Ai jucat în multe filme și seriale, în Italia, și ai fost și premiată. Care e rolul tău de suflet și care consideri că e cel mai important premiu?

Cu  siguranță  mă  voi  gândi  chiar  la filmul despre care ți-am spus mai devreme, „Don Gnocchi, primul film în care am jucat. Este un rol de suflet din mai multe motive. În primul rând, pentru că a fost rolul care mi-a deschis calea spre următoarele  proiecte  în  Italia.  În  al doilea rând, pentru că a fost o poveste specială și de suflet, una reală, care merita spusă și aflată și de cei care nu au trăit în acele vremuri. Îmi voi aminti mereu de acea perioadă și de acel rol.

Alexandra Dinu: „Pierce Brosnan e un gentleman al cinematografiei!”

În  2018  ai  jucat  alături  de  Pierce Brosnan.   Wow!   Ce   ne   poți   spune despre  această  experiență?  Și  rolul tău  a  fost  unul  destul  de  solicitant, am  înțeles...

Da, a fost primul rol de acțiune, adevărat. Chiar dacă în Italia mai jucasem un rol apropiat, nu era același lucru. A fost intens, s-a filmat în mare parte noaptea, așa că ziua devenise noapte și noaptea zi. M-am pregătit foarte mult pentru rol, vreo două luni înainte, și a trebuit să învăț Krav Maga pentru a putea duce totul la capăt.

A fost o experiență inedită, trebuie să recunosc. Pe Pierce Brosnan îl cunoșteam ca actor, îi văzusem filmele și chiar mătușa mea este un mare fan al lui, așa că am avut plăcerea să-l cunosc și ca om. Totodată, am adus-o și pe mătușa mea pe set, într-o seară, a fost foarte fericită să aibă ocazia să-l vadă! Din punctul meu de vedere, este un gentleman al cinematografiei!

Citește și: Alexandra Dinu s-a întors în România! Totul despre rolul de jurat la Românii au Talent, relația cu fiul ei și viața sentimentală:”Cred în căsătorie”/ EXCLUSIV

Citește și: Cine este Alexandra Dinu, noul jurat Românii au Talent

Citește și: Cum și-a cunoscut soția Valentin Ionașcu, arhitectul de la Visuri la Cheie:„Cu cererea în căsătorie a fost o întreagă aventură'/ EXCLUSIV

Citește și: Laura Andreșan și Grasu XXL s-au despărțit după 12 ani. Primele lor declarații:„Vom crește fetița împreună'

Alexandra Dinu: „Am rămas în relații de apropiată prietenie cu Adrien Brody”

Cum  a  fost  experiența  de  a  juca alături  de  Adrien  Brody  în  filmul„Bullet Head?

Rolul din „Bullet Head a fost unul secundar, însă nu am putut refuza să fac parte dintr-o astfel de distribuție, mai ales că am fost singura femeie din peliculă. Să-l cunosc și să am șansa de a lucra cu Adrien Brody a fost o întâmplare  ce  a  ținut  de  noroc.  

Am învățat foarte multe de la el. Înainte de a fi actor, el este un OM. Cu bun-simț, umil,  cu  un  caracter  frumos  și  un suflet de artist. Cele mai importante lucruri învățate de la el și de la alții ca el? Indiferent de cât de mare ajungi în viață trebuie să-ți păstrezi modestia, simțul rațiunii și să rămâi cu picioarele pe pământ. Așa cum spune și Papa Francisc: „Pentru a fi mare trebuie, înainte  de  toate,  să  știi  să  fii  mic. Smerenia este baza măreției adevărate. Am rămas în relații de apropiată prietenie cu Adrien. I-am propus și să vină în România pentru premiera peliculei „Bullet  Head,  în  decembrie 2017, și a făcut acest lucru fără ezitări.

Consideri   că   ai   ratat   vreo   ocazie, până  acum,  pe  plan  profesional?

Nu îmi place să mă gândesc că am pierdut, consider că sunt lucruri care nu s-au materializat. Majoritatea sunt din perioada în care era Mario mic și nu puteam accepta orice propunere. Voi da un exemplu – când am primit o propunere pentru o serie TV, care se filma în Argentina și trebuia să plec pentru 6 luni. Când ai un copil mic, ăsta este genul de sacrificiu pe care o mamă trebuie să-l facă, că tot discutam despre acest subiect și despre cum este să fii mamă singură! (zâmbește) Dar o faci cu tot sufletul.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE DECEMBRIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI. 

Sursa foto: PR, 602 Photography, Facebook, Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton