Cristi Puiu, premiat la Festivalul de Film de la Berlin! Regizorul a dat lovitura cu o ecranizare de epocă

 Oana Popoiag
.

Cinematografia românească a înregistrat un nou succes. Regizorul Cristi Puiu a luat premiul pentru regie al secțiunii Encounters la Festivalul de Film de la Berlin, cu lungmetrajul 'Malmkrog', filmat în satul Mălâncrav din Sibiu. Este al doilea premiu pe care Puiu îl ia la Berlin, după ce în 2004 a fost distins cu Ursul de Aur pentru scurtmetraj.

Cristi Puiu, unul dintre cei mai de succes regizori români, a fost recompensat cu premiul pentru regie al secțiunii Encounters la Festivalul de Film de la Berlin, pentru lungmetrajul 'Malmkrog'. Cineastul nu a fost prezent la gală, trofeul său fiind ridicat de actorul Frederic Schulz-Richard.

Cristi Puiu, premiat la Berlin pentru un film de epocă

Filmul 'Malmkrog' se întinde pe durata a 200 de minute și a fost filmat în satul Mălâncrăv din județul Sibiu, fiind o coproducție Romania, Serbia, Elvetia, Suedia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia de Nord. Pelicula urmărește o seară din viața unor persoane din înalta societate, care se întâlnesc la un conac în preajma Crăciunului pentru a petrece clipe relaxante împreună. Pe măsură ce petrecerea avansează, însă, spiritele se încing, iar discuțiile alunecă ușor, ușor înspre conflict.

Pentru Cristi Puiu, succesul de la Berlin este al doilea, după ce în 2004 a luat, în cadrul aceluiași festival de film, Ursul de Aur pentru scurtmetrajul 'Un cartus de kent si un pachet de cafea'.

Cristi Puiu filmCristi Puiu film

Foto: Hepta

Citește și: Fiica lui Dem Rădulescu face dezvăluiri emoționante la 20 de ani de la moartea tatălui ei: ' Râdeam, ne jucam, desenam cot la cot'

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton