Ce pensie primește actorul Mitică Popescu, după mai bine de 50 de ani de carieră. Suma îți lasă un gust amar

 Oana Popoiag
.

Mitică Popescu face partea din acea categorie de actori nu doar foarte talentați, ci și extrem de simpatizați de public. La 83 de ani, maestrul este încă un om activ, care nu refuză angajamente profesionale. Nici veniturile nu sunt, însă, cele mai mari. După mai bine de 50 de ani de carieră remarcabilă, actorul primește de la stat o pensie extrem de mică.

Toată lumea îl cunoaște pe simpaticul Mitică Popescu. Ajuns la vârsta de 83 de ani, actorul are un trecut profesional spectaculos, întins pe mai bine de jumătate de secol. Unul dintre cei mai iubiți actori ai României, Mitică Popescu a jucat în numeroase filme și spectacole de teatru și și-a consolidat popularitatea cu celebra emisiune marca TVR, D ale lu Mitică.

Paradoxal, în ciuda talentului și a carierei soectaculoase, după mai bine de 50 de ani de carieră, Mitică Popescu nu are o pensie mare. Devenit pensionar în 2011, conform sumei vehiculate în urmă cu ceva timp, acesta nu ar încasa de la stat mult peste 1.100 de lei.

Mitică Popescu, concediat de la 'Moromeții 2' în ziua când urma să semneze contractul

Actorul luptă, însă, pentru a-și asigura o existență decentă, implicându-se în diverse proiect de film și televiziune. Nu are, din păcate, mereu sorți de izbândă.

În urmă cu ceva timp, Mitică Popescu trebuia să joace în pelicula 'Moromeţii 2', regizată de Stere Gulea, însă s-a întâmplat ca în ultimul moment să nu mai filmeze. Unii au crezut că Mitică Popescu a fost cel care a refuzat să mai joace în film, însă realitatea este alta.

'Nu l-am refuzat pe Stere Gulea, învăţasem şi textul. Cu doi ani înainte, tot ne-a bătut la cap Stere. Dar trebuia să facă rost de bani şi, mă rog, când a reuşit să fie mândru de noul lui film, ne-a dat scenariile, eu l-am luat ca un elev silitor şi conştiincios. Locuind aproape de Herăstrău, mă duceam şi învăţam', a povestit actorul pentru revista Taifasuri.

Chiar în ziua când trebuia să semneze contractul pentru filmul 'Moromeții 2', Mitică Popescu a fost anunțat prin telefon că nu mai este nevoie de serviciile lui.

'La un moment dat, nu ştiu exact motivele, Victor Rebengiuc n-a vrut să mai joace. Nu ştiu ce a motivat… Că e prea bătrân, în fine… Refuzând el, a trebuit să ne schimbe pe toţi din distribuţia veche. Era chiar în ziua când trebuia să mă duc să semnez contractul. Ne-au anunţat, cu scuzele de rigoare, evident. Asta e!', a mai spus Mitică Popescu.

Mitică PopescuMitică Popescu
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton