Beatrice Rancea, pusă sub control judiciar după ce a fost săltată de mascați. Ce acuzații i se aduc în dosarul Operei din Iași

.

Beatrice Rancea, directoarea Operei din Iași, a fost pusă sub control judiciar în urma perchezițiilor care au avut loc la Opera din Iași. Ce acuzații i se aduc fostului jurat de la „Dansez pentru tine'.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Beatrice Rancea a fost ridicată de mascați, de acasă, în urmă cu o zi. Procurorii și jandarmii au descins la sediul Operei Naționale Române Iași, dar și la locuințele angajaților, într-un dosar legat de mai multe fapte de corupție ce ar fi fost comise de managerul instituției.


Beatrice Rancea, managerul Instituției, este cercetată penal, fiind acuzată de deturnarea fondurilor Operei de la Iași și din București, conform reprezentanților DIICOT. Prejudiciul s-ar ridica la 5 milioane de lei.


Citește și: Ce mai face Beatrice Rancea după ce a fost jurat la „Dansez pentru tine'

Citește și: Beatrice Rancea, ridicată de mascați, de acasă.E cercetată într-un dosar de fapte de corupție

Citește și: Cine este Ana-Maria Mărgean, fetița ventriloc de la Românii au Talent.Andra i-a dat Golden Buzz

Citește și: Fiul lui Carmen Brumă și al lui Mircea Badea, probleme de sănătate în Dubai.„A făcut o reacție destul de agresivă’

Beatrice Rancea, sub control judiciar alături de alte 10 persoane


Procurorii au decis, după mai multe ore de audieri, punerea sub control judiciar a directoarei Beatrice Rancea. De asemenea, procurorii au luat aceeași măsură pentru alte zece persoane implicate în acest dosar.

Apropiații actualului director al Operei Naționale din Iași și fosta directoare a Operei din București au fost aduși de acasă pentru a lua parte la percheziţiile efectuate la compartimentul administrativ. De asemenea, percheziții au fost făcute și la domiciliul provizoriu al managerului Operei din Iaşi, potrivit adevărul.ro.


„Concret, scopul organizării grupului infracțional a fost cel al obținerii unor sume mari de bani din bugetul entității angajatoare pentru satisfacerea intereselor proprii și ale colaboratorilor grupării, prin folosirea, traficarea sau însușirea unei cote mari a subvențiilor oferite de stat prin Ministerul Culturii.

Investigația penală a scos în evidență faptul că activitatea infracțională a grupării a acoperit pe de o parte întreaga gamă a achizițiilor, iar pe de altă parte au vizat și cheltuielile cu colaboratorii și chiriile.


Gruparea a acționat, în diferite perioade, atât în municipiul Iași, cât și în București, activitatea infracțională din ultima perioadă fiind desfășurată pe raza municipiului Iași.

Mandatul de percheziţie domiciliară a fost emis în scopul descoperirii şi strângerii probelor cu privire la infracţiunile investigate în cauză, şi anume constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare', au precizat reprezentanţii DIICOT.