Apelul de ultim moment al președintelui Iohannis pentru populație: "Haideți să-i protejăm pe cei peste 65 de ani!"

 Cica Cristina
.

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel de ultim moment pentru a e proteja persoanele în vârstă, întrucât sunt cele mai vulnerabile în fața coronavirusului.

Klaus-iohannis-1Klaus-iohannis-1

Șeful statului susține că autoritățile și-au făcut treaba, însă le revin și cetățenilor responsabilitatea de a respecta regulile impuse. Avem aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, motiv pentru care ar trebui să stăm cât mai mult în casă și să păstrăm distanța față de ceilalți.

Citește și: Președintele Iohannis face un nou apel la solidaritate: „Pentru a ne proteja, va trebui să luăm în continuare măsuri severe. Ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătății omenirii”

„Din păcate, astăzi, în România, avem aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dragi români, este mult. Este deja foarte mult și trebuie împreună să ne străduim mai mult, mai bine ca să îngrădim răspândirea virusului. Este nevoie să respectăm mai bine și mai mult indicațiile autorităților. Nu uitați, nu vă întâlniți cu alte persoane, iar dacă este obligatoriu să vă întâlniți, evitați orice contact fizic! Nu vă dați mâna! Nu vă îmbrățișați! Stați la distanță unii de alții! Trebuie să reușim împreună să îngrădim răspândirea acestui virus. Trebuie să reușim împreună mai ales pentru categoriile cele mai vulnerabile. Iar cei mai vulnerabili sunt, după ne spun medicii și experții, persoanele peste 65 de ani', a declarat Iohannis, potrivit digi24.ro.

Iohannis: „Lăsați pensionarii să-și facă aprovizionarea

De asemenea, Klaus Iohannis atrage atenția că ar trebui să-i protejăm pe cât posibil pe cei în vârstă, să le permitem să-și facă aprovizionarea în intervalul orar alocat.

Citește și: Mesajul președintelui Iohannis pentru românii din Diaspora: „Trebuie să le spunem cu tristețe să nu vină acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula”

„Autoritățile și-au făcut treaba. Există norme în vigoare. Acum depinde de noi, de noi toți să le respectăm! În acest fel vă rog pe toți să-i protejăm din categoriile vulnerabile! Haideți să-i protejăm pe cei peste 65 de ani! Haideți să îi protejăm pe pensionarii noștri! S-a stabilit un interval, între 11:00 și 13:00 în fiecare zi. Cei peste 65 de ani pot ieși din casă să-și facă aprovizionarea. Haideți să lăsăm acest interval doar lor. Comercianții au primit indicații de la autorități să servească în acest interval persoanele care în alt interval nu pot ieși din casă. Așadar, dragi români, lăsați între 11:00 și 13:00 pensionarii să-și facă aprovizionarea! Noi avem tot restul zilei la dispoziție ca să o facem', a conchis el.

Sursa foto: Facebook

Citește și: Klaus Iohannis face apel la calm: „Nu luați cu asalt supermarketurile și farmaciile!'

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton