Anca Lungu locuiește la Nisa, dar e cu gândul la părinții ei din Suceava, cel mai mare focar de infecție cu coronavirus, din țară: ”Tatăl meu se află în categoria cu cel mai mare risc” / EXCLUSIV

 Oana Popoiag
.

În aceasta perioadă, Anca Lungu ar fi trebuit să serbeze doi ani de când a ales să ia viața de la capăt, stabilindu-se la Nisa alături de omul pe care îl iubește. În schimb, nu a mai văzut marea de mai bine de o lună, deși locuiește la cinci minute de mers pe jos de valuri, se străduiește
să pastreze pentru copiii ei atmosfera din vremurile „normale și se gândește permanent la părinții ei, aflați în Suceava, cel mai mare focar de infecție cu coronavirus din țară.

Când ai văzut ultima dată marea, Anca? Aflată la cinci minute de mers de casă, corect?

VIVA! de mai

Deși suntem atât de norocoși să locuim la cinci minute de valuri, a trecut mai bine de o luna de când n-am mai vazut marea. Tot de atunci, a început și carantina în Franța. Teoretic, aș putea ieși să alerg de cealaltă parte a Promenadei, pentru că și plaja, și Promenada sunt închise… Practic, mi se pare atât de trist să văd marea în felul ăsta,_încât aștept ziua în care lucrurile vor reveni la normal. La noul normal, pentru că intuiția îmi spune că lucrurile nu vor mai fi la fel, cel puțin pentru o perioadă.

Locuiești într-un oraș unde inclusiv primarul a fost testat pozitiv cu coronavirus. Ce reacție ai avut tu când ai aflat că cel responsabil cu măsurile a fost și el infectat?

Recunosc că am fost surprinsă și puțin îngrijorată de veste. Dar virusul e pentru toată lumea, nu face diferențe. Oricine îi poate cădea victimă. Apoi am realizat că, de fapt, o persoană cum e primarul, mereu în contact cu zeci, sute de oameni, e mai expusă pericolului. Întâmplarea face că-l văzusem pe stradă cu mai puțin de o săptamână înainte de a fi testat pozitiv, înconjurat de oameni, ca de obicei.

Revenind în România, părinții tăi locuiesc într-un oraș care pâna mai ieri era unul liniștit: Suceava. Acum este cel mai mare focar de infecție de coronavirus din țară. Cum îți susții părinții de la distanță, care este starea lor de spirit?

Mi-e foarte greu să-i știu acolo. Și nu mi-e teamă doar pentru ei, ci pentru toată familia, prietenii și cunoștințele de acolo. Vorbim și ne vedem zilnic. Au un moral bun. Cred că îi ajută faptul că sunt mai tot timpul ocupați cu cele două solarii din care au început deja să culeagă roade. Au un stil de viață foarte sănătos și își produc singuri cea mai mare parte din mâncare.

Parinții tai ce măsuri de protecție au luat la Suceava pentru a ramâne
în siguranță? Cum se feresc ei, au ajutor?

Tatal meu este într- o situație mai delicată. El a suferit un transplant în urmă cu ceva ani și ia medicamente care îi mențin imunitatea foarte scăzută. Se află în categoria cu cel mai mare risc. Așa că a înțeles pericolul, fără prea multe explicații, și respectă toate măsurile posibile pentru a se proteja.

Puteți citi interviul integral în numărul de mai al revistei VIVA!

Revista se poate gasi in retele: Kaufland, Cora, Metro, Carrefour, Auchan, Inmedio, Nis Petrol, OMV.



Anca LunguAnca Lungu

Foto: Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton