Alexandru Rafila, anunț important despre coronavirus. Când vom putea reveni la viața ”normală”

.

Revenirea la viața normală, acesta este lucrul pe care ni-l dorim cel mai mult în prezent, în condițiile în care veștile despre evoluția epidemiei de coronavirus în România nu sunt, deocamdată, îmbucurătoare. Alexandru Rafila a venit cu noi date despre COVID, dând totodată o aproximare a momentului când viața normală va fi din nou posibilă.

Libertatea și sănătatea sunt cele două stări de fapt a căror importanță vitală o realizezi abia după ce le-ai pierdut. La această concluzie am ajuns cu toții în plină pandemie de coronavirus, când viața ‘normală’, cea pe care o consideram un dat, nu mai e posibilă.


În acest context, așteptăm cu sufletul la gură vești despre momentul în care ne vom putea relua viețile, cu toate avantajele și libertățile de rigoare.
Într-o intervenție la DIGI 24, Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a venit cu o precizare care nu este prea îmbucurătoare, explicând că viața așa cum o știm va putea fi reluată cu adevărat abia pe la jumătatea anului 2021.

Trebuie să devină o obișnuință distanțarea fizică, purtatul măștilor, spălatul pe mâini, atunci vom putea intra într-un ritm care să nu ducă la exacerbări ale transmiterii infectării și să ajungem la o situație relativ normală, educațional, economic, altfel, toate discuțiile despre capacitatea sistemului de sănătate nu mai sunt de actualitate pentru că sănătatea e susținută de capacitatea economică. Asta, până când apare un vaccin, când boala poate fi învinsă.


Tratamentul aduce mari speranțe celor care sunt bolnavi, dar un vaccin contribuie la întreruperea transmiterii. Dacă ajungem la 70 – 80% populație imunizată, prin boală și apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea și să ne întoarcem la viața de dinainte. Dar asta nu cred că se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor‘, a explicat Alexandru Rafila la Digi 24.

Foto: Hepta

Citește și: Alina, românca din Italia infectată a doua oară cu COVID-19, trece prin clipe de groază: „În casă suntem eu, soțul, copiii. Lor nu le-a făcut nimeni testul. Dacă nu ajungi să nu mai ai aer, nu vine nimeni să te testeze'