Alex Abagiu, reacție după ce s-a retras din jocul pentru amuletă, la Asia Express: "Am coborât în același nămol fără să trebuiască să mă tăvălesc în el. Și dacă trebuie să suport consecințe pentru aceasta alegere..."

 Cica Cristina
.

Ștefania și Speak, Alexandru Abagiu și Radu Vlăduț, Adda și Cătălin, precum și frații Ristei sunt cele patru echipe care au intrat la jocul pentru amuletă. Precum ne-am obișnuit nu au avut o sarcină ușoară. Nu aceasta a fost problema pentru Alexandru Abagiu, ci ideea jocului. Astfel, a decis să se retragă din acest joc și din șansa de-a câștiga o amuletă.

Alex-Abagiu-Radu-Vladut-1Alex-Abagiu-Radu-Vladut-1

O nouă sarcină pentru concurenții de la Asia Express în lupta pentru amuletă: au fost nevoiți să stea la înălțime, pe niște butuci de lemn, și au folosit prăjini grele, care au avut perne la unul din capete, notează a1.ro.

Alex Abagiu trebuia să se lupte cu Dan Ristei, însă a ținut să menționeze: „Eu nu lovesc cu chestia asta, nu cred în violență și părinții mei nu m-au crescut așa. Ăsta mi se pare un joc violent, îți spun sincer. Poți să mă atingi ușor pe mână, cad jos și nu am nicio problemă, e punct pentru echipa ta', a precizat el. Cu alte cuvinte, el s-a retras din acest joc și din șansa de-a câștiga o amuletă.

Citește și: Care este a treia echipă care va părăsi Asia Express

Abagiu: „Sunt mândru că părinții mei m-au învățat să-mi aleg jocurile în copilărie”

După acest episod, Alex Abagiu a ținut să-și explice opțiunea pe rețelele de socializare:

„În ceea ce mă privește și subliniez, este un punct de vedere PROPRIU și o linie de conduită PERSONALĂ, sunt mândru că părinții mei m-au învățat să-mi aleg jocurile în copilărie și implicit am crescut știind care sunt luptele personale în care merită să mă implic ca adult.

Am crescut într-o familie educate, că voi toți de altfel, cu valori puternice și reguli de conduită care, oricât de bizare și limitative îmi păreau la timpul acela (anii 80), iată mi-au servit și m-au ajutat să devin adultul care sunt acum în prezent. Încă de mici și eu și fratele meu, am fost crescuți într-o manieră nonviolentă, lucru care la acele timpuri era destul de vizionar ca și maniera de abordare, palmele ocazionale sau urechelile, ca să nu vorbesc despre mi-a tras o mamă de bătaie' fiind ceva comun în discuțiile din fața blocului între noi copiii. Pentru noi era ciudat să auzim asta și îmi amintesc că îi întrebam uneori pe părinții noștri ce înseamnă asta?

Citește și: Schimbări în programul Antena 1, din cauza epidemiei de coronavirus.Ce se întâmplă cu Asia Express, Sacrificiul și iUmor

Am mai spart și noi o vază sau am aruncat ciorba la WC mințind că am mâncat doar pentru că nu ne plăceau zarzavaturile și pentru asta ne-am luat porția meritată de dojenire și pedepse restrictive însă funcionau și nu era nevoie de mai mult pentru că părinții noștri au încercat să ne ofere toate acele lucruri care să ne facă copilăria mai frumoasă. Simplul fapt că nu mai aveam acces la jucării sau la telefoanele cu fir la care vorbeam din cameră în cameră într-o perioadă în care pentru alți copii o banană sau o portocală erau echivalentul Crăciunului prematur sau al zilei de naștere, ei bine acete restricții ne aduceau cu picioarele pe pământ și ne făceau, fără cuvinte, să înțelegem cât de norocoși eram.

Prin a-mi explica că trebuie să mă 'joc frumos' și că nu e nevoie de țevi cu cornete sau mai rău, cornete de hârtie cu ac în vârf, pentru că ne puteam răni sau ne putem 'scoate ochii' părinții mei mă educau nu numai pe mine, dar prin noi și pe cei doi-trei prieteni din cercul nostru foarte apropiat care nu mai aveau cu cine să se joace și erau atrași astfel către alte forme de joacă sau interes. Îmi amintesc o discuție cu mama mea în care îmi spunea că atât boxul, cat și înotul sunt sporturi și că diferență vine de la nivelul de violență și de contact fizic pe care îl implică. O alta scena foarte vie în amintirile mele din perioada comunistă este un joc de Țară țară vrem ostași' pe care îl jucăm în fata blocului și care în urma îmbrâncirilor s-a soldat cu o accidentare foarte gravă a unei prietene, la nivelul abdomenului în momentul în care și-a pierdut echilibrul și a căzut peste un inofensiv gărduleț de metal de 50 cm înălțime. Prietena mea a rămas cu un handicap locomotor pe viată și pentru că nu se mai juca nici un copil cu ea, părinții au decis că este spre binele ei să se mute din cartier pentru a nu provoca o trauma socială și mai dureroasă. Atunci eu am ales într-un final șahul ca și sport, asta că să menținem povestea într-o nota amuzantă„, a scris Abagiu pe Facebook.

Citește și: Adda a avut nevoie de ajutorul medicului, la Asia Express.I s-a făcut rău și a cedat. „Vai de capul meu, ziceai că ne gaza'

Abagiu: „Metafora era poate prea evidentă pentru mine ca să nu o văd”

Abagiu apreciează că până la acest moment a arătat tot ce avea de arătat, și-a înfruntat fricile, a rezistat accidentărilor, însă nu poate renunța la anumite valori ce i-au fost insuflate încă din copilărie. De asemenea, susține că este pregătit să accepte orice penalizare, întrucât este conștient că orice acțiune poate trezi o reacțiune.

Revenind la episodul de azi din Asia Express România și la această amuletă, cred că am demonstrat până în această etapă că nu m-am dat înapoi de la nimic, mai mult, am arătat fără restricții latura mea competitivă și faptul că mă bucur de acest joc complex în toate aspectele lui de la înfruntarea fobiilor de igienă și curățenie până la efort fizic susținut și chiar riscul accidentărilor, după cunoștințele mele chiar cea mai violentă accidentare din acest sezon despre care însă nu m-ați auzit plângându-mă sau văicărindu-mă cum că m-ar încetini la probe. Pur și simplu, mecanismul acestui joc contravine educației și felului în care am fost crescut și protejat de părinții mei, fără lupte, fără violentă și cu explicații pertinente pentru orice acțiune care nu s-ar fi încadrat în programul nostru de joacă, pentru ce este bine și nu este bine.  

Citește și: Adda și Cătălin Rizea explică ieșirile nervoase și certurile frecvente de la Asia Express:”Așa suntem noi. Ne iubim cu patos”

Sunt probabil foarte norocos că părinții mei sunt bine și la 77 de ani vârstă mamei, respectiv 85 de ani vârstă tatălui meu, se pot uita la televizor la această emisiune și va mărturisesc sincer că sunt mândru că pot să le arăt cum m-au crescut și care sunt valorile noastre de familie, subliniez, ale noastre. Referitor la joc, consider că nu m-am dat înlături de la a mă mânji de noroi, aveam opțiunea de a refuză complet proba, să stau pe margine că un spectator. Am ales să bifez toate aspectele tehnice pentru că înțeleg că sunt la un joc gândit să distreze oamenii la televizor; din respect pentru cei care stau în spatele acestui joc, am intrat în noroi, m-am suit pe pilon; am avut contact fizic cu adversarul așa cum cereau punctual regulile jocului, dar am refuzat lupta fizică cu niște bate, fie ele și îmbrăcate în perne. Metafora era poate prea evidentă pentru mine ca să nu o văd.

Revenind la acest stagiu, am coborât în același nămol fără să trebuiască să mă tăvălesc în el și i-am lăsat pe cei mai buni să câștige. Acum că a fost bine că a fost rău, aveți dreptul la opinii, eu știu că am bifat tot ce trebuia bifat pentru a arată că scopul meu nu este să sfidez jocul, ci să rămân conform cu cei 7 ani de-acasă așa cum au fost ei transmiși ÎN FAMILIA MEA. Sper că v-am făcut mândri mama și tata! Și dacă trebuie să suport consecințe pentru aceasta alegere cu siguranță le voi suportă de la organizatorii jocului fără să mă plâng pentru că sunt conștient că orice acțiune poate trezi o reacțiune”, a menționat el.

Sursa foto: Instagram, Facebook

Citește și: Florin Ristei și Carmen Grebenișan au împărțit același pat la Asia Express:”Să vezi la noapte…”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton