A murit soția lui Nicolae Botgros. Lidia Bejenaru era artistă de muzică populară

 Cica Cristina
.

Doliu în lumea muzicii! A murit Lidia Bejenaru Botgros, soția maestrului Nicolae Botgros. Artista de muzică populară avea 68 de ani, iar anunțul decesului a fost făcut de Directorul general ,,Moldova-Concert', Andrei Locoman.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

A murit Lidia Bejenaru Botgros. Interpreta de muzică populară avea 68 de ani și a fost soția dirijorului Nicolae Botgros timp de 50 de ani. Directorul general ,,Moldova-Concert' a anunțat trista veste despre solista Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii'.

A-murit-Lidia-Bejenaru-Botgros-1A-murit-Lidia-Bejenaru-Botgros-1

A murit soția lui Nicolae Botgros

Lidia Bejenaru Botgros a murit la 68 de ani, după o carieră de mai bine de 45 de ani.

„Lidia BEJENARU-BOTGROS s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii' și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii', Lidia BEJENARU-BOTGROS, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimmente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei BEJENARU-BOTGROS din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii', în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia BEJENARU-BOTGROS', a transmis Andrei Locoman.

'S-a stins din viață Lidia Bejenaru Botgros! Sincere condoleanțe familiei!', a transmis și Iuliana Tudor pe rețelele de socializare.

Citește și: Mike Mitchell a murit.Actorul din Gladiatorul a fost găsit fără suflare, pe o barcă

Citește și: Primele imagini cu Nicolae Botgros pe scenă.A fost la un pas de moarte din cauza COVID-19, dar s-a vindecat

Citește și: Detalii neştiute despre viaţa amoroasă a dirijorului Nicolae Botgros.Amanta tinerică l-a făcut tată la 65 de ani!

Cine a fost Lidia Bejenaru Botgros, care a murit la 68 de ani

Lidia Bejenaru s-a născut în Țiplești și a fost o cunoascută interpretă de muzică populară din Republica Moldova. Și-a făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu' din Soroca în perioada 1968–1971.

Lidia Bejenaru s-a căsătorit în anul 1971 cu dirijorul Nicolae Botgros și a fost metodistă la casa de cultură din Edineț, până în 1972.

De-a lungul carierei sale, a fost solistă a orchestrei „Ciocârlia' de la Edineț, apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel' (1973–1974) și „Lăutarii' (din 1978) ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici'. Soția lui Nicolae Botgros a fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic', în urmă cu 28 de ani.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton