A murit Ioan Berci. Artistul de muzică populară avea 54 de ani

 Stamen Diana
.

Este din nou doliu în lumea muzicii românești. Ioan Berci a murit la vârsta de 54 de ani. Colegii de breaslă îl plâng pe cunoscutul artist de muzică populară.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

La doar 54 de ani, Ioan Berci a murit, însă cauza decesului nu este cunoscută încă. Anunțul trist a fost făcut de fiica lui Dumitru Fărcaș pe una dintre rețelele de socializare. Vestea a venit ca un șoc pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au îndrăgit pe marele artist.

a murit Ioan Berci (2)a murit Ioan Berci (2)

„Plânge Cerul după tine, Nelu, dragă Ioan Berci. Cuvintele-s de prisos… Ne-ai lăsat muți… Alaltăieri când am stat la o poveste nici nu mi-am putut imagina că azi îți voi spune…'să-ți fie țărâna ușoară'. Ne știam de-o „viață', de când eram elevi la Liceul de Muzică… îmi trec prin minte atâtea amintiri…Ai călcat pe „urmele' lui tata, și-ai făcut-o cu atâta dăruință, demnitate și respect pentru aceasta profesie. Ai fost un Om minunat. Un model de omenie, bun simț ș-o mândrie pentru satul în care te-ai născut, Groși. Drum lin, prieten drag, salută-l pe tata, de-aici de pe pământ… Să vă fie țărâna ușoară… Fără voi suntem mai săraci… Sincere condoleanțe întregii familii și Groșului, care azi a pierdut unul dintre oamenii care i-au facut cinste', a scris Andreea Fărcașa, fiica regretatului Dumitru Fărcaș pe contul de Facebook al Asociației Culturale Dumitru Fărcaș.

Și Vlăduța Lupău a postat un mesaj de condoleanțe pentru colegul său de breaslă. „Mult prea devreme ne-a părăsit marele maestru Ioan Berci veșnică pomenire! Un om și artist desăvârșit Condoleanțe familiei!', a scris tânăra artistă.

Citește și: Claudia Pătrășcanu e disperată! Gabi Bădălău a cerut custodia exclusivă a copiilor: 'Vrea să mă declare nebună'

Citește și: Ion Țiriac a avut COVID-19 la 82 de ani. S-a vaccinat, după ce s-a vindecat: 'Am avut norocul norocului'

Citește și: Alex Bodi și Daria Radionova, despărțire cu scandal. Ce legătură are Mădălina Ghenea. „Toți nervii i-au căzut asupra mea'

Citește și: Ce pensie are Mitică Popescu, după 53 de ani de muncă: „N-am ajuns la sapă de lemn'

Cine a fost Ioan Berci

Ioan Berci s-a născut în Groși. Marele artist a fost profesor, dar și membru al colectivului profesoral al CMST. El a consacrat o mulțime de tineri și i-a adus pe calea cea dreaptă în ceea ce privește muzica și i-a transformat în adevărați oboişti care duc mai departe renumele şcolii.

De numele său se leagă înfiinţarea clasei de taragot a CMST, care a dat deja ţării câteva nume deja consacrate, omagiind astfel moştenirea lăsată de mentorul şi consăteanul său, taragotistul Dumitru Fărcaş.

FOTO: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton