Ieri a fost ziua lui. 10 lucruri inedite pe care NU le știai despre Gică HAGI: a absolvit ASE și a scăpat ca prin minune dintr-un accident de mașină

 Lupescu Anca
.

Gică Hagi a împlinit, pe 5 februarie, 55 de ani. Celebrul fotbalist s-a născut în 1965, în comuna Sălcele , județul Constanța.

646×404646×404

La 18 ani, Mircea Lucescu îl cghema la prima reprezentativă. Hagi a reușit, împreună cu roș-albaștrii, să câștige Supercupa Europei, de trei ori titlul de campion al României și de două ori Cupa României.

Gheorghe Hagi este considerat și cel mai bun jucător român din toate timpurile. Rămâne golgheterul echipei naţionale, la egalitate cu Mutu (35 de goluri în 125 de selecții) şi este printre puţinii jucători care au jucat atât pentru Real Madrid, cât şi pentru FC Barcelona.

Deși este cunoscut de toți românii, fotbalistul de aur are și câteva „secrete' pe care puțini le știu. Gsp.ro a întocmit o listă cu lucruri inedite despre regele fotbalului românesc.


10 LUCRURI INEDITE DESPRE GICĂ HAGI

Gică Hagi a absolvit ASE-ul, iar când a jucat la Steaua n-a avut nici un grad, fiind doar un simplu soldat

Gică Hagi e singurul antrenor din istoria modernă a fotbalului românesc, adică după 1946, care a primit naţionala pe mâini, în 2001, fără să mai antreneze vreo echipă de club

În 1993, la 6 km de Constanţa, Gică a fost la un pas de o tragedie, scăpând teafăr după ce s-a răsturnat cu maşina pe câmp.

Elvis, Beatles şi Bob Marley sunt artiştii preferaţi ai lui Gică.

Brânză cu roşii este mâncarea preferată a lui Hagi.

Obişnuia să îşi taie jambierele şi juca cu picioarele goale în ghete, susţinînd că aşa simte mai bine mingea.

A avut o mare surpriză după retragerea din activitate într-un avion în zbor spre Australia. Pilotul a anunţat că la bord se află fostul mare fotbalist Gică Hagi, iar toată lumea a aplaudat

Există un oraş în Japonia cu numele „Hagi”, care are o populaţie de aproximativ 50.000 de locuitori

Primul cadou primit de ziua sa de care îşi aduce aminte a fost o minge de fotbal din plastic pe care a primit-o de la părinţi când a împlinit 3 ani

Golul său din meciul cu Argentina, de la Campionatul Mondial din 1994, a fost desemnat cel mai frumos gol pe contraatac din istoria competiţiei.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton