Un stil inconfundabil

 Florentina Liutic
.

Într-un apartament de bloc, arhitecții Bogdan Ciocodeică, Diana Roșu și Attila Kim au reușit să ne surprindă încă o dată, prin soluții de amenajare inedite și printr-o atmosferă care începe să devină ușor de recunoscut. Dintr-o regretabilă eroare, în numărul de toamna-iarnă al revistei ELLE DECORATION, articolul a fost  creditat  greșit. Ne facem MEA CULPA si vă invităm să descoperiți mai jos creditele reale și un interviu cu Bogdan Ciocodeică, despre acest proiect minunat.

 

Fotografii: Andrei Margulescu

 

Ce aduce nou acest proiect pentru un apartament de vizionare?

Este al doilea proiect pe care îl facem împreună cu echipa „The Park”. Cel anterior a fost un apartament pe care l-am amenajat în stil scandinav. Acest lucru a contat destul de mult, deoarece prima colaborare ne-a introdus în spiritul conceptului  și în sânul echipei din spatele întregului proiect, pregătindu-ne pentru  demersul de mai mare amploare din care face parte și acesta amenajare.

 

Care este suprafața?   

Supafata totală a apartamentului este de 52 de mp.

 

 

Care a fost conceptul la care te-ai gândit și de ce?     

Principalul obiectiv al proiectului a fost să realizăm un spațiu larg și luminos, coerent funcțional și unitar din punct de vedere vizual și estetic. Ca în orice alt proiect, ne-am imaginat traseul celor ce îl vor însufleți, de la intrarea în casă până seară la culcare, urmărind ca locuința lor să le ofere atât confortul necesar, cât și o stare generală de bine și acel sentiment de „acasă”.

Am vrut să creăm o atmosferă de loft new-yorkez, în care materialele reci, minerale, cum ar fi betonul și sticla să întâlnească finisajele calde de lemn sau inserții de textil alb, mereu căutând să asigurăm transparența și fluiditatea spațiilor.

 

 

Pe cine ai imaginat că o să trăiască în acel spațiu?  

Ne-am imaginat că în acest apartament locuiește un cuplu de prieteni de-ai noștri, pasionați de design și dornici să experimenteze locuirea într-un spațiu altfel. Apartamentul fiind unul compact, ne-am imaginat că aceasta poate fi prima lor locuința împreună, în care fiecare își va descoperi „colțul lui preferat”. De asemenea, ne-am imaginat o casă în care se strâng oameni, cu un living generos, unde un grup discută pe canapea, în timp ce alții joacă monopoly la masa de lemn, comunicând cu cei din bucătărie, responsabili cu preparerea cinei. A doua zi, masa din living poate deveni birou, iar dormitorul un spațiu de odihnă perfect, unde perdelele din textil alb vor separa zona de noapte de restul casei și vor asigura o atmosferă de liniște și intimitate.

 

 

Cum ai organizat spațiul, la ce trucuri vizuale sau funcționale ai apelat?   

Elementul de compoziție caracteristic lofturilor este transparența și fluiditatea spațiilor. Stând pe canapeaua din living, putem vedea toate celelalte zone ale casei: locul de luat masa, bucătăria și dormitorul.  Nu a fost ignorată totuși nevoia de intimitate a zonei de noapte, iar locul pereților clasici a fost luat de glasvandul metalic și draperiile albe, organice.  Spațiile de depozitare „ascunse” au fost integrate în placările decorative în zonă livingului,  și în spatele draperiilor la dormitor.

Am încercat să creăm și o bucătărie puțin altfel, corpurile de depozitare de sus fiind gândite asemenea unor cutii separate, aparent mobile, așezate de proprietar pe o poliță.

Am acordat o atenție deosebită iluminatului care, adaptat fiecărui spațiu, creează o atmosferă scenografică, dinamică. Unitatea este asigurată, în primul rând, de tavanul de beton aparent care, împreună cu glasvandul metalic, făcut pe comandă, dau acestei amenajări aerul aparte, de loft.

 

Citeste continuarea AICI 

 

 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton