Ulei de ricin - beneficii și tratamente pentru față și păr

.

Ai auzit de ulei de ricin? Este unul dintre ingredientele folosite de vedete și are multe utilizări, fiind folosit de către oameni de mii de ani.

Ulei de ricin – beneficii 


Se obține prin extragerea uleiului din semințele plantei Ricinus communis.

Aceste semințe, cunoscute sub numele de ricin, conțin o enzimă toxică numită ricină. Cu toate acestea, procesul de încălzire pe care îl suferă uleiul de ricin îl dezactivează, permițând utilizarea uleiului în siguranță.

Uleiul de ricin are o serie de utilizări medicinale, industriale și farmaceutice.

Este utilizat în mod obișnuit ca aditiv în alimente, medicamente și produse de îngrijire a pielii, precum și ca lubrifiant industrial.


Astăzi, uleiul de ricin rămâne un tratament natural popular pentru afecțiuni comune, cum ar fi constipația și afecțiunile pielii și este utilizat în mod obișnuit în produsele de înfrumusețare naturale.

Hidratează 

Uleiul de ricin este bogat în acid ricinoleic, un acid gras monoinsaturat.

Aceste tipuri de grăsimi acționează ca umectanți și pot fi folosite pentru hidratarea pielii.

Humectanții păstrează umezeala prin prevenirea pierderii de apă prin stratul exterior al pielii. Uleiul de ricin este adesea folosit în produse cosmetice pentru a promova hidratarea și este adesea adăugat la produse precum loțiuni, machiaj și produse de curățare.


De asemenea, puteți utiliza acest ulei bogat ca alternativă naturală la cremele hidratante și loțiunile cumpărate din magazin.

Multe produse hidratante populare care se găsesc în magazine conțin ingrediente potențial dăunătoare, cum ar fi conservanți, parfumuri și coloranți, care ar putea irita pielea și ar putea afecta sănătatea generală.


Schimbarea acestor produse cu ulei de ricin vă poate ajuta să vă reduceți expunerea la acești aditivi.

În plus, uleiul de ricin este ieftin și poate fi utilizat pe față și pe corp.

Uleiul de ricin este gros, deci este amestecat frecvent cu alte uleiuri prietenoase cu pielea, cum ar fi uleiul de migdale, măsline și cel din nucă de cocos, pentru a face o cremă hidratantă.

Deși aplicarea uleiului de ricin pe piele este considerată sigură pentru majoritatea, poate provoca o reacție alergică la unii oameni.


Promovează vindecarea rănilor. Aplicarea uleiului de ricin pe răni creează un mediu umed care favorizează vindecarea și previne uscarea rănilor.

Uleiul de ricin stimulează creșterea țesuturilor, astfel încât se poate forma o barieră între rană și mediu, scăzând riscul de infecție.

Reduce acneea. Acneea este o afecțiune a pielii care poate provoca puncte negre, cosuri și umflături mari și dureroase pe față și corp.

Uleiul de ricin are mai multe calități care pot ajuta la reducerea simptomelor acneei.


Acneea este, de asemenea, asociată cu un dezechilibru al anumitor tipuri de bacterii care se găsesc în mod normal pe piele, inclusiv Staphylococcus aureus.

Uleiul de ricin are proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la combaterea excesului de bacterii atunci când este aplicat pe piele.

Uleiul de ricin este, de asemenea, un hidratant natural, deci poate ajuta la calmarea pielii inflamate și iritate tipice celor cu acnee.

Măști de păr cu ulei de ricin 

Combinația de ulei de ricin și ulei de muștar ajută la revitalizarea scalpului și la readucerea strălucirii părului. 


Pentru această mască, veți avea nevoie de 3 linguri de ulei de ricin și 1 lingură miere și un ou.

Citește și: Maria Dragomiroiu dezvăluie secretul părului ei lung, devenit deja celebru: „Părul tăiat îl arunc în grădină. N-am fost niciodată la salon’

Amestecă conținutul și apoi aplică-l pe scalp. Masează părul timp de aproximativ zece minute, astfel încât uleiul să se strecoare în rădăcini. Spală părul cu un șampon după aproximativ 1 oră.

Dacă părul tern sau lipsit de viață este problema ta, atunci această mască este răspunsul pentru tine.


 Este o mască intensivă de noapte care repară părul și hrănește pielea uscată a scalpului. 

Pentru această mască, vei avea nevoie de 5 linguri de ulei de ricin și 2 linguri de ulei de migdale. 

Citește și: Masca de păr preferată a Octaviei Geamănu

Amestecă toate ingredientele împreună, apoi aplică amestecul pe păr. 

Masează uleiul timp de câteva minute și apoi înfășoară-l într-o eșarfă sau o capă de duș. Lasă-l peste noapte. Aplicați șampon și balsam pe păr a doua zi.


Măști de față cu ulei de ricin 

Uneori pielea poate obosi prea mult și poate acționa în moduri diferite prin erupții, iritații și dermatite. La sfârșit de săptămână, când tot ce vrei să faci este să-ți răsfeți pielea, o mască de față cu ulei de ricin poate fi utilă și îți poate face pielea fericită.

  • 1 lingură ulei de ricin pur 
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 1-2 linguri de ovăz
  • 1 lingură de gel de aloe vera

Amestecă toate ingredientele într-o pastă groasă și pune-o pe față. Masează ușor tenul și las-o să stea 15-25 minute, apoi clătește. Spală tenul cu un gel și apoi hidratează cu o cremă lejeră. 

Mască de față hidratantă

  • 2 lingurițe ulei de ricin presat
  • 1 gălbenuș 
  • 1 linguriță miere crudă 

Amestecă totul împreună și aplică pe tenul curat. Masează bine tot amestecul pe față și lasă-l să stea 30 de minute. 

Spală fața cu un gel de curățare și hidratează în mod obișnuit. 

Poți folosi uleiul de ricin și pentru creșterea părului. Fie că este vorba despre sprâncene sau gene, acesta are capacitatea de a regenera și de a hidrata, așa că profită de beneficiile lui. 

Sursa foto: Shutterstock.com