Ulei de cocos - beneficii pentru păr, ten și corp. Rețete de măști

 Lupescu Anca
.

Știai cât de bine este să folosești ulei de cocos nu doar în bucătărie, ci și în propria îngrijire? Se pot face măști cu ulei de cocos pentru hidratarea părului, a tenului și a corpului, așa că iată câteva moduri în care îl poți utiliza.

Ulei de cocos – beneficii

Probabil ai auzit de toate beneficiile pentru sănătate pe care le are uleiul de cocos pentru corpul tău – îmbunătățește digestia, combate infecțiile și crește metabolismul, dar de ce uleiul de cocos îl face la fel de benefic pentru pielea și părul tău?

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași și antioxidanți care ajută la prevenirea îmbătrânirii și a deteriorării pielii și părului nostru. 

De asemenea, are proprietăți antibacteriene și antifungice care ajută la menținerea sănătății pielii și la combaterea alergiilor cutanate și a infecțiilor care pot fi responsabile de erupții cutanate, dermatite și subțierea părului.

Uleiul de cocos este cea mai abundentă sursă de acid lauric, un acid gras cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene, hidratante și de echilibrare a hormonilor. 

În afară de abilitățile sale anti-îmbătrânire și de vindecare a pielii, stimulează și producerea de colagen, iar conținutul său de vitamina E protejează pielea de daunele provocate de soare. 

Datorită efectului său hidratant, tipurile de piele uscată și mixtă ar beneficia foarte mult de utilizarea sa. 

Acest lucru se datorează faptului că umiditatea sa hidratantă tratează direct pielea uscată și suprimă indirect glandele hiperactive producătoare de sebum. 

Cu toate acestea, dacă ai pielea grasă, folosește uleiul de cocos drept mască și spală-ți fața cu un produs de curățare delicat.

Când vine vorba de păr, utilizarea uleiului de nucă de cocos ajută la menținerea hidratării și previne pierderea proteinelor din pieptănarea părului. 

Este o veste minunată dacă ai scalpul uscat, mâncărime, mătreață. Tot acizii grași îl fac, de asemenea, perfect pentru hrănirea buzelor crăpate, a cuticulelor uscate și a unghiilor fragile.

9 feluri prin care poți folosi ulei de cocos pentru față, corp și păr

Împotriva vergeturile. Dacă nu ai mai avut vergeturi până acum, este posibil să le capeți în sarcină. Din fericire, uleiurile de cocos și argan îmbunătățesc elasticitatea pielii și sporesc hidratarea, în timp ce uleiurile de măceșe și măsline mențin pielea sănătoasă și moale.

Netezește ridurile. Uleiul de cocos, vitaminele C și E duc la echilibrarea nivelurilor de pH, la tonifierea și întinerirea pielii.

Ca balsam de păr. Pulverizează uleiul pe păr sau pe vârfurile degratate. Lasă-l să stea câteva ore bune sau peste noapte, spală-te cu șampon, aplică o mască și vârfurile tale vor strluci și vor fi rezistente. Uleiul de cocos menține părul moale și hidratat.

Ca balsam de buze. Folosește uleiul dacă ai buzele crăpate. Protejează împotriva deshidratării și nu vei mai avea răni provocate de ruperea pielii de pe buze. Aplică-l de câte ori simți nevoia pentru buze hidratate și voluminoase. 

Ca loțiune de corp. Este ideal să te hidratezi cu acest ulei. Intră bine în piele și te ajută să ai o piele hidratată perfect. În plus, masajul pe care îl faci corpului în timp ce îți dai cu ulei ajută mult la drenaj și la a nu mai reține apă în organism. 

După soare. Când stai la plajă, pielea ta are de suferit enorm. Se usucă și se ridează, fiind deshidratată completă. Folosește uleiul după plajă, iar când stai la soare ai grijă să te dai cu o loțiune cu factor de protecție ridicat, măcar o dată pe oră. 

Deodorant natural. Aplică-l pe axile și nu vei mai mirosi. Îl poți aplica pentru a preveni uscăciunea cauzată de deodorantul clasic. Ai grijă să îți faci un scrub înainte. 

Pentru coatele uscate. Ajută mult să îți dai cu ulei de cocos pe coatele uscate și deshidratate. Va intra bine în piele și va hrăni pielea în profunzime. 

Măști de față și păr

Mască de față cu ovăz și ulei de cocos pentru ten predispus la acnee

Uleiul de cocos este o alegere excelentă pentru a ajuta la vindecarea pielii predispuse la acnee datorită proprietăților sale anti-bacteriene. 

Această mască de față este excelentă pentru pielea predispusă la acnee, deoarece fulgi de ovăz acționează pentru a calma pielea inflamată, restabilind echilibrul său natural de PH.

  • 1 lingură. ulei cocos 
  • 3 linguri. ovaz
  • Apa calda

Puneți fulgi de ovăz într-un castron și turnați suficientă apă caldă pentru a crea o consistență asemănătoare unei paste.

Citește și: Mască anti-age cu ulei de cocos și cuișoare

Se amestecă uleiul de cocos cu fulgi de ovăz și se învârte bine. Aplicați amestecul pe față și exfoliați-vă pielea frecând ușor cu o mișcare circulară.

Lăsați amestecul să acționeze 15 minute. Clătiți cu apă rece și uscați-vă fața cu un prosop curat.

Mască cu iaurt și cocos pentru ten gras

Această mască de față funcționează pentru a hrăni și hidrata celulele pielii, în timp ce lucrează și pentru a proteja pielea de deteriorări și îmbătrânire. Este o alegere excelentă pentru tenul gras, deoarece exfoliază ușor pentru a curăța în profunzime porii.

  • ½ lingură. ulei cocos 
  • ½ lingură. suc de lămâie
  • 1 lingură. iaurt

Se amestecă uleiul de cocos, lămâia și iaurtul într-un castron. Aplicați un strat gros pe fața curată și așteptați 15 minute. Clătiți cu apă caldă și uscați-vă fața cu un prosop curat.

Mască pentru păr cu cocos și miere

  • 1 lingură miere organică crudă
  • 1 lingură ulei organic de cocos

Adăugați uleiul de cocos și mierea într-o cratiță. Se încălzește amestecul la foc mic până se omogenizează. Se amestecă pentru a combina uleiul și mierea.

Citește și: Tratament antimătreață cu ulei de cocos și semințe de schinduf

Lăsați amestecul de ulei și miere să se răcească până când este călduț. Folosind o sticlă cu pulverizator, udați-vă părul, apoi aplicați cu generozitate amestecul.

Lasă masca să stea 40 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Șamponează ca de obicei. 

Mască pentru păr

  • 2 linguri. ulei organic de cocos 
  • 1 ou batut

Combinați uleiul de cocos topit și oul batut într-un castron. Se amestecă până se omogenizează.

Citește și: Uleiul de cocos – secretul vedetelor de la Hollywood!

Folosiți o sticlă cu pulverizator pentru a uda părul, apoi aplicați amestecul de ulei și ouă uniform pe părul umed. Lăsați masca să stea timp de 15 până la 20 de minute, apoi clătiți cu apă călduță și șamponați. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton