Uleiul de orez este foarte sanatos pentru alimentatie, are o mare concentratie de vitamine, antioxidanti si substante nutritive. Nu este doar delicat si aromat el poate ajuta in mentinerea colesterolului la nivel optim, in lupta impotriva bolilor cardiovasculare, imbunatatirea sistemului imunitar, in lupta impotriva radicalilor liberi.
Uleiul de orez este extrem de usor, versatil si delicios. Are gust dulce, aroma de nuca si culoare galbena. Poate fi folosit la prajit, sote, salate, la coacere sau marinari, in general, la gatit. Uleiul de orez este o sursa de vitamina E, antioxidanti si alti micronutrienti ce ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi si combaterea efectelor imbatranirii.
Este o buna alegere pentru imbunatatirea nivelului de colesterol si prevenirea bolilor cardiovasculare.
Uleiul de orez are punctul de ardere foarte ridicat, ceea ce il face perfect pentru prajire. Este prima alegere pentru inlocuirea uleiului hidrogenat. Are vascozitate foarte usoara si o aroma delicata. Alimentele gatite cu uleiul de orez absorb cu pana la 20% mai putin ulei pastrand proprietatile alimentelor prajite. Cu mai putin ulei absorbit, rezulta preparate usoare’, cu un numar redus de calorii, pastrand astfel aroma si in acelasi timp reprezinta o varianta mai economica.
Pret recomandat 1 litru: 18 lei