Ne este dor de sezonul fructelor si legumelor proaspete. Ne dorim mese echilibrate ce contin nutrienti sanatosi, dar in acelasi timp usoare. Salatele sunt prima optiune. Asezonate cu uleiul de masline extra virgin sunt optiunea recomandata constant de medicii nutritionisti.
Este un ulei de masline robust recomandat a fi folosit a crudo’. Este ideal pentru salate, dar in acelasi timp recomandat pentru carne sau peste si alte retete ce necesita un dressing delicat.
In plus uleiul de masline extra virgin este recomandat si din motive terapeutice. Este bogat in grasimi monosaturate, antioxidanti si vitamina E. Uleiul de masline este singurul ulei vegetal care poate fi consumat imediat dupa stoarcerea fructelor.
Beneficiile importante pe care le are uleiul de masline constau in faptul ca acesta este bogat in acizi grasi monosaturati si antioxidanti.
Studiile au aratat ca acest ulei ofera o protectie importanta impotriva bolilor de inima prin controlul pe care il are asupra colesterolului rau si mareste cantitatea de colesterol bun din organism. Niciun alt ulei natural nu contine o cantitate atat de mare de acizi monosaturati, in special, acid oleic. Uleiul de masline este tolerat foarte bine de catre stomac. De fapt, el are capacitatea de a proteja stomacul si are efecte benefice impotriva ulcerului si gastritei.
Pret estimativ o sticla 0,5 l: 17 lei