Septembrie, luna inimii

 Revista VIVA
.

Iubeste-ti inimaDieta si stilul de viata influenteaza direct factorii de risc ai bolilor vasculare. Daca vrei sa ai o inima sanatoasa, urmeaza sfaturile oferite de Conferentiar Dr. Ioan Coman, Societatea Romana de Cardiologie.

Alimentatia echilibrata cu un consum redus de grasimi saturate de origine animala este primul pas catre o inima sanatoasa. Grasimile din alimentatia noastra sunt cele care cauzeaza cele mai multe dintre bolile de inima. Asa ca un prim pas pentru o inima sanatoasa presupune reducerea consumului de grasimi saturate, de origine animala, care pot fi inlocuite cu grasimi bune, vegetale, care au un rol important in reducerea nivelului colesterolului rau (LDL) din sange.

Grasimile bune se gasesc in peste slab, uleiurile vegetale, margarina tartinabila, alune, fistic, seminte. Aceste alimente sunt bogate in Omega 3 si Omega 6, acizi grasi esentiali care au rol insemnat in pastrarea sanatatii inimii.

Poti ajuta inima sa fie sanatoasa facand miscare in fiecare zi, renuntand la un stil de viata sedentar si eliminand factori de risc, precum fumatul sau consumul de alcool.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton