Gustul placut si sofisticat Disaronno este legat de una dintre cele mai romantice si creative perioade din istoria italiei – Renasterea.
In 1525, artistul Bernardino Luini, discipol talentat al lui Leonardo da Vinci – a fost comisionat ca sa picteze fresca ,,Madonna of the Miracles in Saronno (Madonna dei Miracoli in Saronno, unde fresca poate fi admirata si in zilele noastre). Pentru a o reda pe Madonna, artistul si-a ales ca muza o frumoasa hangita din localitate.
Pentru a-si expima gratitudinea, hangita i-a pregatit lui Luini o bautura speciala – un liqueur cu ambra, aromat si delicat. Iata cum s-a nascut legenda Disaronno: dintr-un simplu gest de multumire si combinatia handmade unica a unor ingrediente secrete.
In 1600, multe familii obisnuiau sa-si distileze liqueur-urile proprii, ca digestive si medicamente pentru a se proteja de diverse maladii. Reina se numara printre aceste familii iar Giovanni Reina a descopeit vechea reteta a hangitei din Sarono. Reteta a trecut apoi din generatie in generatie, pastrandu-se formula secreta, pana in primii ani ai secolului XX, cand Domenico Reina a decis sa deschida un magazin si un atelier in Milano, care a fost denumit ,,Domenico Reina Coloniali'.
Liqueurul Disaronno a devenit cunoscut pe plan international incepand cu anii 60. Cu capacul sau distinctiv si forma patrata a sticlei create de celebrii artizani din Murano, Disaronno este inca preparat dupa reteta hangitei si este acum considerat ,,the worlds favorite Italian liqueur', apreciat in peste 160 de tari din lume.
Disaronno, un brand Cool: pentru al doilea an consecutiv, Consiliul ,,Coolbrands a inclus Disaronno in editia 2009/2010 a COOLBRANDS U.K., care contine lista brandurilor de top la nivel mondial. (www.coolbrands.uk.com)