Gala Premiilor Grammy 2018, sub semnul #metoo. Trandafiri albi pentru traume

.

Gala Premiilor Grammy 2018 se remarcă printr-o serie de particularități care, cu siguranță, vor face din această a 60-a ediție una memorabilă. Așa cum s-a întâmplat și în cazul nominalizărilor la Oscar, și evenimentul decernării celor mai importante premii din industria muzicală stă sub semnul #metoo.

Muzicienii, printre care se numără Jay-Z, Lady Gaga, U2, Cardi B, Pink, Miley Cyrus, Sting, Elton John ori Sam Smith, sunt așteptați să poarte trandafiri albi în semn de solidaritate cu victimele hărțuirilor sexuale în contextul în care mișcarea #MeToo își extinde influență dinspre Hollywood spre industria muzicală.


Însă nu doar #metoo, fenomenul care a luat amploare mondială pornind din mediul online și ajungând, cu o viteză de nebănuit, să schimbe destine și să dărâme mituri, se va află în prim-plan la Grammy-urile de anul acesta. Artiștii care se reunesc sub cupola Madison Square Garden vor aduce un omagiu supraviețuitorilor tentativelor de suinucidere. Astfel, Alessia Cara, Khalid și Logic vor urcă pe scenă pentru a interpreta piesa „1-800-273-8255', botezată după numărul liniei telefonice pentru prevenirea suicidului.


Totodată, artiștii de muzică country Brothers Osborne, Eric Church și Maren Morris, care au cântat pe scenă festivalului din Las Vegas unde au fost uciși 51 de oameni și peste 500 au fost răniți anul trecut în octombrie, vor cânta în memoria victimelor violențelor armate și atacurilor extremiste la evenimente muzicale.

Dar Gala Premiilor Grammy 2018 înseamnă, mai presus de orice, strălucire și bună dispoziție, iar responsabili cu asta vor fi toți artiștii care participă la evenimentul al cărui amfitrion va fi James Corden.


Răsfățatul serii și favorit din perspectiva numărului de nominalizări primate este, fără doar și poate, rapperul Jay-Z. Acesta are opt nominalizări, cele mai multe pentru albumul sau „4:44'. La categoria albumul anului îi înfruntă pe Kendrick Lamar, Bruno Mars, Childish Gambino și pe cântăreața neozeelandeză Lorde.

Mars, Jay-Z, Lamar și Gambino sunt, de asemenea, nominalizați pentru piesă anului, unde concurează împotriva hitului dance latino „Despacito' al lui Luis Fonsi, Daddy Yankee featuring Justin Bieber. Melodia a doborât toate recordurile vara trecută, devenind cel mai difuzat cântec din toate timpurile, cu peste 4,6 miliarde de vizualizări pe platformele video. Dacă va câștiga, ‘Despacito’ va marca o premieră mondială, fiind astfel prima melodie latino care câștigă piesă anului.


Ross Scarano, vicepreședintele editorial al revistei Billboard, a vorbit despre atuurile melodiei „Despacito': „Place multor oameni. Se încadrează sound-ului mai global din pop de anul acesta, cu accent pe muzică latino', a spus Scarano pentru Reuters.

FOTO: HEPTA