Venera Arapu - despre secretele modei si secretele ei

 Revista VIVA
.

A lucrat cu Alexander McQueen, creeaza tinute pentru femeia care este pregatita sa atraga atentia asupra ei si considera un lux somnul de dupa-amiaza.
 

Care sunt lucrurile care te tin aproape de lumea modei, ce te determina sa continui in acest domeniu, acum ca ai revenit dupa o pauza destul de lunga?
Interesul pentru zona esteticului, preocuparea pentru tot ce este reprezentativ pentru evolutia societatii, curiozitatea fata de necesitatile femeilor. Intreruperea pe care am avut-o pe piata romaneasca a fost urmarea concluziei mele ca aceasta nu avea capacitatea de a absorbi un volum de produse suficient de important pentru a sustine o productie de anvergura. Nu uitati ca mentinerea productiei unei fabrici de confectii presupune o desfacere pe masura. Intre timp, piata a evoluat, interesul pentru brand-urile romanesti a crescut poate si datorita situatiei de criza in care se afla Romania.

Este moda o afacere rentabila la noi in tara? Si daca nu, care sunt factorii care creeaza acest deficit?
Din nefericire, brand-urile romanesti care sunt bine instalate pe piata sunt extrem de putine. Acest lucru este generat de lipsa unui sistem sanatos si logic, singurul care functioneaza: acela al comenzilor si productiei rezultate numai in urma acestora. Exceptie de la regula fac brand-urile care au o retea de magazine proprii.

Ajuti studentii de la Universitatea de Arte sa aplice practic ceea ce invata in scoala. Cum decurge acest „laborator de creatie' si care e ultima realizare a Asociatiei Vitrina?
Recunosc ca decurge destul de dificil, dar incerc sa nu uit nicio clipa ca pentru un tanar de 20-22 de ani rigoarea muncii nu este tocmai un lucru usor de dobandit. In acelasi timp, exista multe lucruri pe care ei nu le stapanesc si pe care trebuie sa le invete, iar acest proces este cel mai dificil. Ultimul lucru la care am lucrat este o serie de t-shirt-uri si rochii cu o grafica particulara si cu interventii hand-made.

Te pregatesti sa deschizi un magazin in Bucuresti, in care se vor gasi creatiile tale. Povesteste-ne mai multe despre acest proiect…
Asa cum mi-am obisnuit publicul, propunerile mele sunt caracterizate de simplitate, echilibru si rafinament, caracteristica comuna procesului meu de creatie ramane cautarea originalitatii. Aceeasi originalitate se regaseste si in amenajarea magazinului Venera Arapu. Nu lipsesc nici elementele surpriza, dar va astept sa le descoperiti curand!

Cum iti imaginezi ca trebuie sa se simta o femeie cand poarta o piesa Venera Arapu?
In primul rand, feminina, dar, in acelasi timp, sa fie pregatita sa atraga atentia asupra propriei persoane.

Ce inseamna luxul pentru tine?
Sa dormi dupa-amiaza! (rade). Sau sa ma trezesc macar putin mai tarziu dimineata, daca m-ar lasa copiii mei, Clea si Matei.

Ai intalnit personalitati din lumea modei care te-au influentat?
Da, am lucrat cu McQueen, e de la sine inteles ca m-a inspirat. Deasemenea, admir creatiile Margiela, dar putini se pot lauda ca i-au vazut fata, fiind cunoscut faptul ca refuza orice aparitie publica.

Spune-mi 3 lucruri pe care nu le stim despre tine…
Sunt un mare „mancau', muncesc mai mult decat crede lumea si am o rezistenta iesita din comun.

Care este cea mai stylish piesa in trend-ul acestui sezon, ce nu ar trebui sa ne lipseasca din garderoba?
Bunul-simt, ca sa glumim! {i nu e una, sunt mai multe piese: fusta cigarette peste genunchi, pantalonul barbatesc cu manseta deasupra gleznei, intarsiile de blana pe diferite piese, sacourile foarte structurate in stilul anilor ‘40 sau blaizerele lungi cu linie masculina, tip anii ‘80, fusta pantalon, printurile digitale si accesoriile vintage.
 

HOME
Care este obiectul preferat pe care il detii?
Tabloul din living, pictat de Fikl.

Ce lenjerie de pat folosesti?
Frantuzeasca.

Unde locuiesti?
Langa Gradina Icoanei.

Bautura favorita?
Sampania.

Filmul preferat?
„Once Upon a Time in America'.

Muzica preferata?
Philip Glass.

Telefonul mobil?
iPhone.

Masina?
Mare.

Cartea?
„Micul print'.

Florile?
Lalelele rosii.

Culoarea preferata?
Rosu.

Magazinul?
Colette.

Revista?

Spoon.

DRESSING
Ce brand de lenjerie intima preferi?
Princesse Tam Tam, La Perla, Eres.

Designerii preferati?
McQueen, Margiela.

Rochia?
La mine e mai complicat. In general, mi le fac singura, mai ales pe cele de seara. Dar am si rochii foarte frumoase Jil Sander, YSL, Lanvin.

Pantofii de seara favoriti?
Multi! Pierre Hardy, Louboutin, YSL.

Blugii?
Barbatesti.

T-shirt-urile?
Albe, simple, Balenciaga.

Camasa?
Barbateasca.

Sacoul?
Margiela.

Accesoriile preferate?
Palariile, esarfele,
gulerele de blana.

Ceasul?
Audemars Piguet.

Geanta?
Chloé.

BEAUTY
Parfumul preferat?
Un jardin sur le Nil, Herm¨s.

Rujul?
Rosu corai.

Fondul de ten?
Chanel.

Mascara?
Lancôme, dintotdeauna!

Produsele de ingrijire a parului?
Kanebo, Shiseido.

Pasta de dinti?
Colgate.

Sapunul/dus gelul?
Sabon.

Crema de fata?
La Prairie, Cr¨me de la mer.

Crema de corp?
La Prairie, Cr¨me de la mer.
 

Miruna Micsan
Foto: Sebastian Enache

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton