Semne că ai un ten sensibil ca Amy Adams

 Cristescu Catalina
.

Amy Adams este una dintre vedetele care a recunoscut în nenumărate rânduri că are tenul sensibil. Uite cum îți dai seama dacă tenul tău este sensibil și cum să-l îngrijești.

 

Indicii că ai un ten sensibil

Pielea ta se exfoliază de la sine, se înroșește extrem de ușor, este aspră, pot apărea edeme, ai senzația că „ține”, te mănâncă, te arde, te înțeapă, indiferent că ai ten normal, gras sau uscat. 

Citește și:

Poartă unghii colorate ca Selena Gomez

Ce spun vedetele despre detoxifiere

Se poate ca pielea să fie extrem de sensibilă și atunci să revină reactivă în special la produsele folosite, când se înroșește și se irită instantaneu, dacă pui mâna pe ten e fierbinte.

 

Îngrijirea corectă

Uită de produsele cu parfum sau care îți agresează mecanic fața. Șervețelele demachiante probabil vor fi prea dure, iar demachierea cu cotonete trebuie să se facă extrem de blând, fără să freci.

Și în ceea ce privește exfolierea (rară!) trebuie să ai mare grijă, altfel riști să-ți rănești tenul și să-i agravezi simptomele. Cremele intens hidratante, cu acid hialuronic, previn uscarea și descuamarea.

Evită băile și dușurile foarte fierbinți, iar utilizarea produselor cu SPF 50 (în absolut toate anotimpurile) trebuie să devină un automatism.

Nu folosi produse cu alcool, cu uleiuri esențiale iritante, atinge-ți fața cât mai puțin și nu o spăla cu apă de la robinet care, după cum știm, conține mult clor.

Obișnuiește-te să îți ștergi zilnic telefonul mobil cu o cotonetă îmbibată în spirt (poate nu ar fi rău să faci la fel și cu telecomanda TV).

Gadget-urile sunt un focar de bacterii, iar telefonul îl plimbi în geantă, la birou, la restaurant, la terasă, și până ajungi acasă a colectat ceva microbi…

Oricum, ca regulă generală, folosește produse formulate special pentru pielea sensibilă, inclusiv pentru pielea de pe corp, întrucât dacă ai tenul sensibil asta se traduce și prin scalp sensibil și pielea corpului sensibilă.

Cremă hidratantă, anti-îmbătrânire, pentru pielea sensibilă deshidratată, Bioderma, Hydrabio Perfecteur SPF30, preț: 86 lei

 

Balsam reparator, hrănitor, calmant pentru față și corp, piele sensibilă uscată-foarte uscată, Avène, Trixera Nutrition, preț: 60 lei

 

Apă micelară Ultra pentru pielea reactivă, hipersensibilă, La Roche-Posay, preț: 43 lei

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton