Ridurile marionetă - ce sunt și cum le elimini

.

Ridurile de marionetă sunt acele riduri cu nume potrivit care evocă o imagine destul de clară. O marionetă cu sfori, desigur, are o falcă despicată, astfel încât păpușarii pot deschide și închide cu ușurință gura pentru a le face să pară că vorbesc. Oamenii dezvoltă cu timpul pliuri în aceeași zonă, care se întind de la colțurile exterioare ale buzelor până la colțurile exterioare ale bărbiei. 

Ridurile de marionetă pot face ca o față să pară căzută. Și, din păcate, tratarea lor profesională nu este la fel de simplă ca în cazul altor zone cu probleme – motiv pentru care, ca întotdeauna, prevenția este esențială.


Principalele cauze ale ridurilor marionetă

În afara factorilor ereditari, gravitatea este principalul vinovat atunci când vine vorba de ridurile de marionetă. De-a lungul mai multor ani, gravitația își exercită controlul asupra fețelor noastre, întinzând pielea, cândva netedă și întinsă, într-un model descendent și spre pământ. 

De ce să folosești fețe de pernă din satin

Toată această piele se adună la nivelul bărbiei, formând adesea linii de o parte și de alta. Acest lucru este agravat de o pierdere generală de volum care are loc pe măsură ce îmbătrânim – degradarea țesutului moale, a grăsimii și a proteinelor structurale precum colagenul și elastina – ceea ce duce la un efect de cădere. 


Ca în cazul oricărui alt semn de îmbătrânire a pielii, factorii legați de stilul de viață, cum ar fi bronzul și fumatul, pot avea, de asemenea, un impact negativ.

Cum să scapi de ridurile marionetă: opțiuni de tratament

Așadar, ai renunțat la țigări și la solar și ești total la curent cu curățarea, exfolierea și hidratarea. Și acum ce urmează? În afara acestor elemente fundamentale, iată care sunt cele mai bune modalități de a reduce și trata ridurile de marionetă:

Epilare inghinala acasă – cele mai bune metode

Peelinguri chimice

Peelingurile chimice folosesc o soluție acidă pentru a exfolia pielea în profunzime și pentru a stimula reînnoirea celulelor, expunând un ten proaspăt și tineresc dedesubt. 

Peelingurile chimice mai blânde la domiciliu pot fi o, metodă excelentă pentru atenuarea liniilor de marionetă superficiale, dar pentru liniile profunde, este mai bine să te adresezi profesioniștilor.  Cercetările au arătat că peelingul chimic poate netezi ridurile prin creșterea grosimii și a elementelor structurale care conferă pielii rezistență și elasticitate.


Îngrijirea tenului după 30 de ani. Ce schimbări trebuie să faci

Tratamentele topice

Serumurile și cremele care conțin peptide, ceramide, vitamina C, vitamina E și retinol îmbunătățesc într-adevăr tonusul și textura pielii și chiar combat ridurile. Dar cel mai nou este plasturele cu silicon. Siliconul a fost bine documentat ca fiind un tratament topic foarte regenerator pentru cicatrici și alte afecțiuni ale pielii. Dar, așa cum pot ajuta țesutul cicatricial să se vindece, ele pot, de asemenea, să întinerească pielea ridată.


Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

Injectabile

Umpluturile dermale precum Juvederm și toxinele precum Botox au adesea o reputație proastă atunci când vine vorba de liniile de marionetă. Asta pentru că acestea ajută cu adevărat doar atunci când vine vorba de linii ușoare sau moderate. 

Substanțele de umplere cu acid hialuronic, precum Juvederm, pot fi injectate sub colțurile gurii pentru a ridica zâmbetul și a umple ridurile minore. Atenție doar la faptul că gravitația nu este de partea noastră, iar adăugarea în timp a tot mai multe materiale de umplere în zona bărbiei poate duce la o parte inferioară a feței umflată și cu aspect greu, fără a rezolva problema inițială. 


Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Laser

Indiferent dacă un lifting facial este în cărți pentru tine sau nu prea, poți explora resurfacingul cu laser – în plus sau în locul unor proceduri mai invazive. Refacerea cu laser este un tratament în profunzime al pielii care implică utilizarea laserelor fracționate (cum ar fi CO2, Erbium și radiofrecvență) pentru a reîmprospăta straturile deteriorate ale pielii. Laserele funcționează prin emiterea de radiații care țintesc moleculele de apă din stratul de colagen, încălzindu-le până la punctul în care acestea se descompun sau se transformă în vapori.

Sursa foto: Shutterstock.com