Un zâmbet de vedetă înseamnă zâmbetul perfect. Iar un zâmbet frumos aduce un plus imaginii personale. Grație metodelor moderne de tratament, vizită la stomatolog e o plăcere și oferă satisfacțîi nebănuite pe termen lung.
O strungăreață prea mare, un dinte lipsă, mai scurt, colorat sau poziționat inestetic creează complexe de inferioritate și determină persoanele să-și ascundă zâmbetul . Dar nu mai este cazul. Specialiștii au găsit soluțîi pentru toată lumea, chiar și pentru cei mai fricoși dintre noi. Astăzi, poți să intri în cabinetul stomatologului fără dinți și, peste câteva ore, să ieși cu o dantură perfectă, pe care ar fi invidioase și vedetele de la Hollywood. Ți se pare scenariu SF? Ei bine, nu e deloc așa. Domeniul esteticii sau cosmeticii dentare a luat amploare. Grație tehnologiei de ultimă oră, medicii stomatologi pot face cu adevărat minuni.
Râzi cu toată gură!
Aspectul contează, orice s-ar spune. Prin urmare, evoluția medicinei și-a pus amprenta și asupra domeniului stomatologic. Mulți dintre medici s-au specializat în cosmetică dentară, o ramură care se ocupă de înfrumusețarea aspectului gurii. Începând cu reconstruirea dinților, distruși în diverse circumstanțe, ori cu reconstituirea gingiilor și terminând cu implanturile și albirea smalțului, estetică stomatologică acoperă o gamă largă de probleme ale danturii. Iată cam în ce constau metodele de transformare a unui zâmbet ascuns într-unul deschis, plin de încredere, de star:
1. Albirea
Poți beneficia, periodic, de tratamente profesionale de albire a dinților, în cabinetele de specialitate sau acasă. După câteva ședințe, smalțul dinților sclipește, e alb, fără pată.
2. Reconstituirea prin compozit fotopolimerizabil
Specialiștii îi spun obturatie acestui procedeu prin care dințîi strâmbi, ciobiți sau fisurați capătă o nouă față. Metodă constă în aplicarea unei substanțe pe dintele afectat, modelarea acesteia și întărirea ei cu o lumină specială.
3. Fațetarea
Este procedura prin care zâmbetul capătă luciri de star cu adevărat. Fiecare dinte în parte este acoperit cu câte o plăcuță fină din ceramică sau din material compozit, fixată prin cimentare. Aceeași metodă poate acoperi spațiile mari, inestetice, dintre dinți, poate modifică formă și culoarea.
4.Ton pe ton
Înainte, plombele dentare se făceau numai din anumite materiale, vizibile, în contrast cu dantură (amalgam). Acum însă, așa-numitele obturații fotopolimerizabile sunt concepute tocmai pentru a se potrivi perfect cu nuanța naturală a dintelui, în așa fel încât să nu ne dăm seama că a fost plombat.
5. Incrustațîi
Tot un fel de obturații, adică tratamente pentru înlăturarea și acoperirea cariilor extinse, incrustațiile sunt din porțelan sau din alte materiale compozite, create în laborator. Rolul acestora este de a reface structura inițială a unui dinte distrus.
6. Refacerea gingiilor
Boală parodontală,cauzată de prezența bacteriilor în spațiul dinte gingie și dinte are consecințe grave legate de retractii, infecții și chiar pierderea dinților.Transplantând țesut gingival nou pe locurile afectate, gingiile își recapătă tonusul de altădată, în condițiile unei igiene perfecte.
7. Implanturile
Datorită tehnicii moderne, protezele și punțile aplicate peste dințîi deteriorați sau pentru a înlocui lipsa lor nu se mai bucură de aceeași popularitate. Implanturile le-au luat locul, deși mai costisitoare,deoarece sunt mai puțîn invazive și înlătura surprizele neplăcute cauzate de purtarea protezelor. Fiecare dinte se concepe individual și se implantează exact în osul maxilarului. Unde este cazul, se poate face și implant osos, adică se adaugă os, pentru a fi posibilă inserarea implantului.
8. Zâmbet de vedetă, impecabil
Visezi la o dantură nouă, fără perforări, frezări sau adezivi? Aplicația Snap-On Smile a fost creată de către medicul specialist în medicină dentară restaurativă Dr. Marc Liechtung, după opt ani de cercetări, special pentru cei cărora nu li se poate repara dantură prin coroane, fațete sau implanturi. Este vorba despre o „husă’ detașabilă, care se fixează peste dințîi naturali, îmbunătățindu-le imaginea. Nu doare, nu necesită anestezii, injecții sau alte intervenții traumatizante. Se poate utiliza pentru a masca anumite „defecte’, dar și provizoriu, până la finalizarea unor alte lucrări dentare complexe.
9. Protezarea fast&fix
Este o procedura dedicată în special celor care au suferit pierderi mari de os și își doresc dinți imediat după extracția dinților și fixarea implanturilor. Constă în fixarea a 4 sau 6 implanturi și înglobarea lor imediată într-o lucrare provizorie fixă.
10.Tratament… de vis!
Pentru cei mai fricoși dintre noi sau cărora starea generală de sănătate nu le permite tratamente îndelungate, există metodă Sleeping Dentistry. Această oferă posibilitatea de a beneficia de tratamente complexe, care presupun numeroase vizite la dentist, într-o singură ședință! În timpul unei astfel de ședințe, se poate efectua orice tip de tratament, de la estetică dentară și facială, până la implantologie și chirurgie. Dat fiind că pacientul doarme în timpul tratamentului, durerea și alte neplăceri inerente nu mai există.
În cadrul Departamentului de Stomatologie Sanador, îți transformăm zâmbetul într-unul de vedetă cu ajutorul tehnologiei de ultima generație: tehnologia PRGF de vindecare chirurgicală rapidă, laserul WaterLase iPlus, care contribuie la tratamente sigure și precise ce cresc gradul de confort al pacientului în cabinet, reducând semnificativ durerea și laserul cu dioda EPIC™ X – dispozitiv chirurgical și terapeutic aflat în avangardă tehnologiei.